maandag, mei 29, 2006

 

Correctie of einde bullmarkt?

Het is net hoe je in de wereld staat of dat je als belegger de correctie in de beurzen ziet. Pessimisten zien de dalingen als het begin van het einde. Optimisten zien het als prachtig instapmoment. Opportunisten zien het als prachtige tradingmogelijkheden en realisten zien het als bevestiging van het feit dat ze voorzichtig moeten blijven.
Wat weten we echter zeker?
We weten zeker dat beurzen in golven bewegen. Niet alleen heeft de Elliott Wave methode dat al 75 jaar bewezen, maar kijkt naar een grafiek en u ziet het. Iedere golf omhoog wordt gevolgd door een beweging omlaag. Kortom, vanuit dat gegeven is er niets aan de hand.
Wat we ook zien, is dat enorme golven omhoog, gevolgd worden door enorme bewegingen omlaag. In die zin is er nu ook nog altijd niets aan de hand. Het probleem ontstaat echter pas als iemand als individu boven in de golf omhoog vol instapt en dan vervolgens de beweging omlaag vol meeloopt. Die belegger komt tot zijn nek en verder in de spreekwoordelijke stront te zitten.
Wat het dus ook is, een correctie of een trendomkeer, zorg dat u niet tot u nek vast komt te zitten en bescherm uw bezittingen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?