zondag, maart 05, 2006

 

Energiecrisis in Nederland

Ik was er niet happig op om nu wéér een artikel over energie te schrijven, maar de niet aflatende stroom aan storingen die we in het energienet zien, doen me u er op wijzen dat u straks heel graag minder afhankelijk van het grote net wilt zijn. De storingen in het grote elektriciteitsnet zullen de aankomende tijd eerder toenemen dan afnemen. Pas als de druk op dat net gaat afnemen door verminderde vraag naar stroom zal de kans op storingen afnemen. Die verminderde vraag is vooralsnog een utopie. Belangrijkste reden daarvoor is het feit dat er bijna letterlijk in iedere straat wel een hennepkwekerij illegaal stroom aftapt. Daarnaast zien we dat per gezin nog altijd steeds meer energievretende apparaten gekocht worden.
Die hennepkwekerij per straat is overigens geen grap. Naar schatting is er op iedere 150 bewoners, niet huishoudens! een illegale hennepkwekerij die uiteraard dan ook illegaal stroom aftapt. Als we dat stuk stroommisbruik zouden kunnen stoppen, zou de energierekening per huishouden fors omlaag kunnen. Justitie treedt echter nog amper op tegen de kwekerijen. Het is dweilen met de kraan open en ook de bendes weten dat de meeste gemeenten het heel zielig vinden om de vaak steuntrekkende kleine kwekers uit hun huis te gooien. Het is pure wanhoop en geldgebrek dat veel mensen de dramatische stap doet nemen een huiskwekerij op te zetten. Daar wordt dus door bendes dankbaar misbruik van gemaakt en de rest van Nederland betaald als het ware via de duurdere stroom de winst die de bendes uiteindelijk opstrijken. Het enige voordeel aan die kwekerijen is de regelmatige flinke fik die een leuk spektakel te zien geeft. Hier in Best is hierdoor vorig jaar een enorm industriepand in vlammen opgegaan. Het heeft wel mooi nieuwe ruimte op het industrieterrein geregeld. Dat scheelt bij straks weer een weiland want ineens is er weer genoeg ontwikkelingsruimte op het industrieterrein zelf.
Overigens is de wintertijd ideaal om te zien hoe het er in uw straat voorstaat. 's-Morgens een beetje sneeuw op de daken? In het huis zonder sneeuw op het dak zult u voor 95% zekerheid een kwekerij aantreffen. Soms kan handhaven heel makkelijk zijn.
Buiten dat, u wilt om meerdere redenen over enige tijd uw eigen stroomvoorziening regelen. Hoe meer eigen stroom hoe liever. Hoe meer mensen dat doen, des te meer moeten de resterende klanten bloeden voor het stroommisbruik waardoor de prijs van stroom nog sneller stijgt en u des te sneller uw investering in uw eigen stroomvoorziening terug zal verdienen.
Ik ben een energie nieuwsbrief begonnen, maar het gaat verder dan alleen aandelen kopen en verkopen. Een service als deze hebben Nederland en België nog niet gezien.
Weest u er op tijd bij, want ik voorspel u, dit gaat groot worden. Ik heb echter de belofte aan mijn bronnen moeten doen het aantal lezers wereldwijd te berperken.
Daarnaast krijgen de eerste driehonderd abonnees een prachtige korting.
Deze week gaan we 50.000 beleggers aanschrijven. Ik heb nu zelfs mijn kinderen geleerd hoe ze de aanvragen administratief moeten verwerken. Dit gaat enorm worden en u bent als Beursbox lezer bij de eersten die er van hoorden!
www.globalenergynewsletter.nl


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?