donderdag, maart 02, 2006

 

Energie beleggen

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat energie geen leuk ding is, maar dat het pertinent een eerste levensbehoefte is.
We kopen iedere dag eten en drinken en energie.
Die energie komt nu echter nog vooral vanuit olie en gas, maar juist die bronnen zullen de aankomende twintig jaar opdrogen. Dat zal dus inhouden dat naarmate de schaartste toeneemt, de prijs van olie en gas verder zal stijgen.
Dramatisch zal stijgen.
Auto's met de huidige verbrandingsmotor zullen heel goedkoop worden. Toch zullen ze onbetaalbaar worden, want er in rijden wordt vreselijk duur. Welke alternatieven zijn er en hoe kunt u als belegger en consument tijdig op de hoogte zijn van trends in deze belangrijkste economische sector die er de aankomende tientallen jaren is. Hoe kunt u als consument los komen van de olie en gas markt? Hoe kunt u als belegger profiteren van trends binnen deze zo belangrijke sector?
Wist u dat er al een eiland is dat volledig los van olieproducten weet te leven? Het mag u duidelijk zijn dat dit eiland niet op de favorietenlijst van de OPEC staat. Sterker nog, het is hun grootste bedreiging, groter nog dan het opdrogen van de oliebronnen. Immers als iedereen over tien tot vijftien jaar in staat is zonder olie te gaan leven, dan zal de toenemende schaarste van olie niet leiden tot een verhoging van de olieprijs. Dit eiland kan dus de inkomstenbron 'olie' voor het Midden Oosten wel eens heel ernstig aantasten.
In Nederland is er tot vandaag geen aanbieder van een 'energie' visie in combinatie met een 'beleggen in energie' visie. Er zijn wel beleggingsaanbieders met energie portefeuille's, maar die volgen de beurs van dag tot dag. Ze kijken vaak niet verder dan wat er in de top indices aan energieaandelen te verhandelen is. Daar was afgelopen jaar veel geld mee te verdienen, maar de toekomst zal meer van beleggers vragen.
Energie is de aankomende jaren te belangrijk om het alleen via in topindices genoteerde aandelen te willen volgen. Als belegger en consument moet u op de ontwikkelingen vooruit gaan lopen. U wilt in de Google van de energie instappen VOOR de rest van de beleggers het inzicht in de kracht van een initiatief heeft.
Ik schreef daarom al, 'tot vandaag' was die aanbieder er niet.
Er is nu namelijk een al lang bestaand privé initiatief in de openbaarheid getreden. Kijkt u op www.beursbox.nl/globalenergy/index.html voor meer informatie.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?