zondag, maart 05, 2006

 

Berkshire Hathaway

Vrijdag was er veel aandacht voor het fonds omdat de dag erna de grote happening in Omaha weer een feit zou zijn. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering , waar Warren Buffett zelf spreekt, is goed voor tienduizenden beleggers die er naar toe trekken. Die extra aandacht zagen
we terug in de koers. Terwijl de beurs daalde wist het B aandeel 18,4 dollar per aandeel te stijgen.
Warren Buffett had verdeeld nieuws te melden. De orkanen van afgelopen jaar hebben het bedrijf enkele miljarden gekost. Ondanks dat is de winst van Berkshire Hathaway weer jaar op jaar met 16,6% gestegen. een bedrag van maar liefst 8,5 miljard dollar werd aan winst gemaakt.
De schade door de orkanen is voor Berkshire ook weer gunstig. Immers zijn de premies nu fors hoger, maar het is natuurlijk de vraag of het volgend jaar weer zo'n rampjaar wordt. Kortom, het bedrijf gaat het aankomend jaar fantastisch doen, zeker als rampen uitblijven.
Tevens is bekend gemaakt dat de opvolger van Buffett nu officieel door het bedrijf gekozen is. Buffett liet nog geen naam los, maar Robert P. Miles liet al eerder weten dat het naar zijn idee Lou Simpson is geworden. Het mooie daarvan is het feit dat Lou het al jaren beter dan Buffett zelf doet.
Buffett heeft via Berkshire Hathaway forse investeringen gedaan in Wells Fargo en Anheuser-Busch. Tevens heeft hij nu 0,5% van Wal-Mart. Volgens Buffett moeten beleggers vanuit deze hoek overigens geen wonderen verwachten. Een performance van 6 to 8% per jaar zou al prachtig zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?