woensdag, maart 08, 2006

 

Amerika - Iran oorlog

Rumsfeld was na twee jaar weer in het wereldnieuws. Hij mag weer in beeld, want Amerika is haar volgende oorlog aan het voorbereiden. Waar het om gaat is dat hij de suggestie wekt dat Iran haar revolutionaire garde in Irak aan het stationeren is.
Het is een manier om er naar te kijken. Een andere manier om er naar te kijken is dat de bewoners van het zuidelijke gedeelte van Irak naar hun buurman kijken en daar een geloofsgenoot en steunpilaar vinden die ze in Irak zelf niet vinden. Uiteraard zal Iran er het maximale rendement uit proberen te halen, maar de suggestie van Rumsfeld dat het vanuit Iran ge?nitieerd wordt en alleen maar soldaten en saboteurs betreft is onjuist. Het zijn de inwoners van Irak die de Iraniƫrs uitnodigen te komen helpen bij de wederopbouw. Juist het zuiden is het rustige gedeelte. De aanslagen vinden vooral plaats tegen de bevolkingsgroep die positief over Iran denkt.
Rumsfeld is echter via de media de publieke opinie tegen Iran op aan het zetten om daarmee de schuld van de mislukking in Irak bij Iran te kunnen leggen. Nu Iran haar olie ook in Euro's wil verkopen schaadt dat Amerika op een plek waar het echt zeer doet. (zie mijn artikel hierover http://www.beursbox.nl/2006/02/het-amerikaanse-rijk.html) Amerika wil daarnaast niet dat Iran aan nucleaire kennis komt. Het idee van kernwapens in de handen van het Iraanse regime is geen prettig idee. Hun idee van een paradijs in het volgende leven kan ze ertoe bewegen de aarde te vernietigen.
Als Amerika wil toeslaan, dan zal ze dat moeten doen met de toestemming van het Amerikaanse volk. Daar werkt Rumsfeld nu dus al aan. Ze zal het ook moeten doen voor Iran een kernwapen heeft. Immers is het wat vervelend als je expeditieleger weggevaagd wordt door een taktisch kernwapen. Dat Amerika daarna Iran weg zal vagen met kernwapens maakt de wereld toch wat onleefbaar.
Kernwapens in de handen van Bush en Rumsfeld ben ik eigenlijk net zo huiverig voor.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?