donderdag, december 15, 2005

 

Handelstekort VS naar nieuw record

Het gaat goed met de VS. Immers, de regering heeft al s beleid dat Amerika zich uit de crisis wil consumeren en dat doel wordt voor zeker een deel ook echt gehaald. Immers consumeren de Amerikanen zich een breuk. We zien dat terug in het handelstekort. Over alleen al de maand oktober een tekort van 68,9 Miljard.
Nu lijkt dat misschien nog niet zo veel. Wat is immers tegenwoordig nog een miljardje nog. Over heel 2005 is het nu echter een tekort van 718 miljard dollar geworden en november en december moeten nog komen. Tegenstanders van Bush zien er het bewijs in dat zijn strategie niet werkt. Echter is het wel de strategie van Bush en in die zin werkt het blijkbaar voor hem goed. Bush' zijn grote voorbeeld is Reagan en die deed hetzelfde zeer succesvol. Verschil is wel, Reagan viel alleen kleine landjes aan en wist zijn oorlogen snel te winnen. Vooralsnog is het handelstekort voor Amerika vooral een enorme verarming van het land. In wezen is er dit jaar voor 718 miljard aan waarde uit Amerika verdwenen.
Een deel van het geld komt nu terug in de vorm van Chinezen die Amerikaanse bezittingen kopen, net zoals de Japanners in de jaren tachtig deden. De Japanners is het slecht bevallen. De Chinezen ook toen ze het iets te openlijk en te agressief deden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?