vrijdag, december 16, 2005

 

De best presterende sectoren

De top-3 is dezelfde als vorige week, maar het technische beeld van deze sectoren is voor voor wat betreft Energy en Metals & Mining niet zo positief als het lijkt. De koersen van aandelen uit deze sectoren corrigeerden de afgelopen dagen.

De sector Materials & Construction leek vorige week te corrigeren, maar het rentebesluit van de Federal Reserve was een trigger voor een positieve week. De huidige verwachting is namelijk dat de Fed de rente nu een poosje op het huidige niveau zal laten, wat positief nieuws is voor bedrijven die woningen bouwen en verkopen.

Ook bij de sector Electronics (vnl semiconductors) is het beeld minder positief dan het lijkt. Hier zien we overeenkomst met de technische toestand van de Nasdaq, want de laatste weken vindt een koersconsolidatie plaats.

De sector Consumer Durables heeft een mooie week achter de rug en is nieuw in de top-5. De aandelen in deze sector stegen vooral onder inspiratie van Eastman Kodak en Philips, dat ook op de Amerikaanse beurs genoteerd staat. De koers van Philips is de afgelopen week fors gestegen, vooral omdat Philips een aantal maatregelen heeft bekend gemaakt die door de markt positief werden ontvangen.

Sector
Stijging*
Energy
7,5%
Materials & Construction
7,0%
Metals & Mining
6,6%
Electronics
6,4%
Consumer Durables
6,3%

* Stijging over afgelopen maand


Jack Hoogland

http://www.stocktradingexpert.com/
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?