zondag, december 11, 2005

 

De best presterende sectoren

De best presterende sector over afgelopen maand is Metals & Mining. Hier zijn het vooral de goud-aandelen die het de laatste week goed doen.

De sector Materials & Construction heeft over afgelopen maand een mooie stijging laten zien, maar toch ziet het beeld er niet zo positief uit als het lijkt. De stijging wordt deels veroorzaakt door Georgia-Pacific, dat wordt overgenomen door Koch en waarvan de koers met 45% steeg. Verder ziet het technische plaatje voor deze sector er niet onverdeeld positief uit.

De sector Energy doet het zeer goed. De weer stijgende olieprijzen zorgen ervoor dat de koersen van olie aandelen stijgen. Met onze Top-Analyst strategie hebben we twee olie aandelen in portefeuille en kopen we er vandaag nog een derde bij.

De sector Computer Hardware blijft in de top-5, mede omdat de koers van Apple onverstoorbaar lijkt door te stijgen. Wel zien we bij deze sector en bij Internet een consolidatie. Ook bij deze sectoren behoort een koerscorrectie zeker tot de mogelijkheden.

Sector
Stijging*
Metals & Mining
10,0%
Materials & Construction
8,0%
Energy
7,7%
Computer Hardware
6,8%
Internet
6,2%

* Stijging over afgelopen maand

Jack Hoogland

www.stocktradingexpert.com
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?