donderdag, juni 16, 2005

 

Inspelen op de olieschaarste (13) (Fortum)

Fortum (Helsinki HEX: FUM1V) http://www.fortum.com

Recent was dit Finse bedrijf in het nieuws vanwege de verkoop van haar 50% aandeel in North Transgas aan de grootste gasproducent ter wereld, Gazprom.
Het nadeel van een Fins bedrijf is het punt dat informatie over het bedrijf met wat meer moeite gezocht moet worden. Er is echter op Internet in het Engels heel wat informatie te vinden.
De koers van Fortum is terug op het niveau van maart dit jaar. In wezen is er nu een dubbele top gevormd en moet voor een belegging in dit aandeel eerst maar eens die top van maart doorbroken gaan worden. Eerder is het nu een short kandidaat....
Dit ondanks het feit dat het bedrijf in de juiste sector zit en zeer belangrijk in haar regio is. Dat soort fundamentele zaken zijn leuk en brachten de koers waar ze nu is, net onder de all time high. Als beleggers moeten we echter ook kijken naar de prijs die per aandeel neergelegd moet worden, en de vraag naar deze aandelen. Ik heb daar op dit moment zwaar mijn twijfels over en raad pas aan deze aandelen te kopen als de top van maart doorbroken is, niet eerder.

de andere potentieel interessante aandelen nog eens bezien, hier is de lijst:
http://www.beursbox.nl/2005/05/inspelen-op-de-olieschaarste-7.html


Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?