maandag, mei 09, 2005

 

Reverse split Getronics

Binnenkort komt er een Reverse split bij Getronics.
Voor beleggers een belangrijk gegeven, want er is veel ervaring opgedaan met reverse splits en het zou zonde zijn niet te profiteren van die ervaring.

Vooral bij goedkope aandelen is er in Amerika vaak sprake van een reverse split.
Dit houdt in, voor een aantal oude aandelen krijgt u minder nieuwe aandelen.
In Amerika is daar veel ervaring mee omdat aandelen die onder een dollar noteren hun plaats op de reguliere beurs kwijtraken. Door een reverse split uit te voeren wordt de koers per aandeel hoger en kan de reguliere beursnotering blijven bestaan.

Als u aandeelhouder Getronics bent is het voor u van groot belang dat u weet wat er staat te gebeuren en welke gevolgen een reverse split in Amerika vrijwel altijd heeft.

Bij Getronics gaat het er als volgt uit zien:

Eerst is er de emissie, waarbij er dan in totaal 850 miljoen aandelen uitstaan.
Vervolgens worden alle aandelen via een reverse split op Ă©Ă©n voor zeven samengevoegd.

De koers van het nieuwe aandeel zal dan rond de 10 euro uitkomen... maar dan komt het.
In Amerika is de ervaring met reverse splits zodanig dat in de maanden rond de reverse split het aandeel bijna altijd meer dan 50% aan koerswaarde gaat verliezen. Alleen al de aankondiging van een reverse split is dus al reden om snel afscheid te nemen.

Wat zagen we de afgelopen tijd in Getronics:
Hoogste koers rond 1 maart op 1,80. Op het moment van bekendmaking van de claimemissie stond het aandeel 1,79. Momenteel zien we een koers van rond de 1,30.... Al een verlies dat fors is en dan moet de reverse split nog gaan plaatsvinden.
Puur op ervaring van de reverse split is mijn advies dan ook om nog altijd afscheid van Getronics te nemen en/of put opties te kopen.


Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?