maandag, februari 28, 2005

 

Vastgoedfondsen


Het meest opmerkelijke aan vastgoedfondsen is het feit dat deze keer op keer lange tijd onder de intrinsieke waarde noteren, en dat jaren volhouden. Vervolgens komen ze boven hun intrinsieke waarde te noteren en ook dat weten ze heel lang vol te houden.
Feit is, als ze boven hun intrinsieke waarde noteren, dan wordt het tijd de winst te nemen.
Vorige week kwam er een behoorlijke waarschuwing, want de fondsen noteren nu boven intrinsieke waarde en corrigeerden flink. In feite is er dan nu in grote lijnen maar Ă©Ă©n weg te gaan, en dat is naar een notering die onder de intrinsieke waarde ligt te dalen.
Ook dat gaat niet in Ă©Ă©n beweging en de overwaardering kan zich jaren voortslepen, maar de winsten in onroerendgoedfondsen worden gemaakt vanuit de waardestijging die voortkomt uit de beweging van onderwaardering naar verwaardering. Op het moment dat het op het rendement van het fonds zelf aankomt zijn onroerendgoedfondsen een vrij trieste belegging.
Wie dus de laatste positieve beweging meemaakte, die moet het artikel over winstnemen even goed lezen, want het is tijd om een stop loss in te leggen.

Tom Lassing
www.beursbox.nl<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?