dinsdag, februari 01, 2005

 

Bescherming portefeuille (Jack Hoogland)


(Red: Jack heeft binnen zijn services een gratis aanvulling waarmee deelnemers hun portefeuille kunnen beschermen tegen zwaar beursweer. Deze keer nemen we even zijn bericht aan zijn abonnees over. U leest dus wat zijn abonnees lazen. Puur ter leering ende vermaeck).
Bijgaand de maandelijkse STE Option Defense Program update. Zoals u weet bepalen we iedere laatste beursdag van de maand hoe het ervoor staat met onze optieposities en bepalen we welke actie we gaan nemen.

Zoals u reeds op de website hebt kunnen vernemen is dit niets meer dan een gratis aanvulling op onze service, bedoeld voor abonnees die zich er prettig bij voelen om enigszins gedekt te zijn tegen beurscrashes en sterke beursdalingen. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat verzekeren gemiddeld genomen geld kost (behalve natuurlijk als een echte crash plaatsvindt). Net zoals de brandverzekering voor uw huis u gemiddeld genomen ook geld kost, behalve als uw huis in de brand vliegt.

Het STE Option Defense Program is vooral geschikt voor STE Quality Trading en voor STE Momentum Trading. Voor STE Long & Short Trading en STE Top-Analyst Trading is het slechts opportuun om puts op de QQQQ aan te schaffen als we overwegend long zitten. Want in perioden waarin we overwegend short posities hebben zou een beurscrash of sterke beursdaling juist positief werken, waardoor een verzekering daartegen onnodig is.

In welke mate u wilt afdekken is ook geheel uw eigen keuze. Wij hebben gekozen voor de Put QQQQ met uitoefenprijs $35,00 en daar betaalt u $0,55 per stuk voor. Als we dat met een autoverzekering vergelijken zouden we kunnen zeggen dat het een WA-plus verzekering is. Wilt u zich liever all-risk verzekeren, dan kunt u altijd de Put QQQQ met uitoefenprijs $36,00 of $37,00 kopen. U betaalt meer, maar bent ook beter verzekerd. Hebt u liever een WA-verzekering en wilt u minder premie betalen, dan kunt u altijd de Put QQQQ met uitoefenprijs $34,00 of $33,00 kopen. U betaalt minder, maar bent ook minder verzekerd.

We geven als standaardadvies in ieder geval de volgende actie:
Openingskoop: PUT QQQQ APR05 $35,00 (Slotkoers gisteren was $0,55) Sluitingsverkoop: PUT QQQQ MAR05 $37,00 (Slotkoers gisteren was $0,90)<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?