vrijdag, maart 09, 2012

 

Duitsland en Zwitserland eisen hun goud terug

Ze beginnen zich nu serieus zorgen te maken in Zwitserland en Duitsland. Hun bij de FED in bewaring gegeven goud is zoek.
In feite weet officieel alleen de FED nog waar het goud is, als het er nog is. De FED houdt echter haar kaken strak op elkaar.
Die situatie is voor zowel Duitsland als Zwitserland toch wat zorgelijk.
Eerdere voorzichtige vragen over de lokatie en het bestaan van het goud werden door de FED afgehouden. Men geeft gewoon niet thuis.
In Zwitserland komt er nu daadwerkelijk een referendum waarin wordt gestemd over het terug naar Zwitserland halen van het goud.
Dat kan de FED voor een enorm probleem plaatsen, want zeg nu zelf, als je al sinds de jaren vijftig geen openbare controle meer toegestaan hebt en voor het laatst in de jaren zeventig een paar senaatsleden kort hebt rondgeleid in, wat je zelf aangaf een goudkluis was, dan is de kans groot dat je wat te verbergen hebt.
De FED heeft ongetwijfeld nog goud, maar net als de commerciƫle banken dat hebben gedaan is de kans groot dat ze er een administratieve puinhoop van gemaakt hebben. Wie heeft nog welk recht op het goud? Het is zo vaak uitgeleend , beleend, en vervolgens onder-uitgeleend en als onderpand verstrekt aan wie dat maar wilde hebben, dat mogelijk al heel lang niet meer duidelijk is wie nu eigenlijk echt de eigenaar is.
Als nu enkele Centrale Banken een greep uit de voorraad doen lopen we de kans dat heel dit kaartenhuis in elkaar gaat storten. De vraag is dan hoe groot het kaartenhuis is en welke bedrijven en economische activiteiten als basisfundament dit kaartenhuis hebben.
Er kan wel eens meer omvallen dat we in eerste instantie verwachten.
Een bank als JP Morgen zou wel eens slachtoffer kunnen worden, maar als die valt, wat valt er dan mee? Ze hebben onderling zo ontzettend veel garanties verstrekt, dat als de stenen op dominoday alles na elkaar kan omvallen.
De Zwitsers en Duisers hebben gelijk, maar wat gaan ze losmaken met hun belachelijke eis dat je je eigen goud terug vraagt? Blijkbaar had de FED niet gedacht dat die dag ooit nog zou komen.


Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

Labels: ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?