maandag, juni 05, 2006

 

Een gouden tip voor beleggers

Beleggen kost geld. Dat staat als een paal boven water, maar niet veel beleggers beseffen hoeveel hun bank of broker aan hen verdient. Eigenlijk is het heel simpel. Kijk maar eens naar de jaarcijfers van grote banken wereldwijd. Hebt u wel eens bedacht hoeveel winst daar wordt gemaakt? En waar al die winst vandaan komt?
Ik heb jaren bij ’s werelds meest winstgevende bank gewerkt en waar ik mij vooral mee bezig hield was de vraag: hoeveel winst wordt er gemaakt, waar komt die winst vandaan en hoe kan die winst nog verder omhoog? Een efficiënt opererende bank heeft heel weinig kosten aan het inleggen van een beursorder, maar berekent u graag en met een welgemeende glimlach zoveel mogelijk aan transactiekosten.
Banken en brokers profiteren van het feit dat beleggers over het algemeen zeer optimistisch ingesteld zijn. Als mens is dat een te prijzen eigenschap, maar als belegger is het vooral handig om sceptisch te zijn. Dat optimisme is namelijk een belangrijke reden voor het feit dat veel beleggers eigenlijk helemaal niet beseffen hoeveel ze per jaar kwijt zijn aan transactiekosten. Want ja, we gaan mooie winsten maken, dus waarom zouden we ons zorgen maken om een paar euro aan transactiekosten?
De meeste beleggers gaan ervan uit dat ze op termijn winst maken op de beurs, maar de praktijk is helaas anders. Natuurlijk hoort u bij diegenen die winst maken, maar is het zekerheidshalve toch niet verstandig om ervoor te zorgen dat uw kosten zo laag mogelijk blijven?
Mijn gouden beleggingstip is dan ook:
Zorg dat u zo weinig mogelijk geld kwijt bent aan transactiekosten
(want banken en brokers verdienen zo al geld genoeg aan u)
Ga dus op onderzoek uit en vindt een betrouwbare broker waarbij uw transactiekosten het laagst zullen zijn.
Waar ik zelf klant ben? Bij de volgens mij goedkoopste en meest betrouwbare broker ter wereld!
Kijk hier maar eens http://www.stocktradingexpert.com/kiesbestebroker.htm en zie hoeveel u kunt besparen op zowel de Amerikaanse als de Nederlandse beurs.
Jack Hoogland
www.stocktradingexpert.com


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?