maandag, april 03, 2006

 

Beleggen is weer populair

Het beursbedrijf Euronext heeft het aantal aandelentransacties op haar markten in maart 2006, op jaarbasis bezien, met 65,4% zien toenemen.
Er werden in totaal 20,2 miljoen transacties gedaan. Het mag dus duidelijk zijn dat dit voor het bedrijf Euronext een goede zaak is.
Ook de derivatenhandel van Euronext.liffe zag een toename van 32% op jaarbasis.
- Dit alles is een goede zaak voor de markt en een goede zaak voor beleggers die het de afgelopen jaren toch volgehouden hebben. Het is een minder goede zaak voor de nieuwe beleggers die nu in de markt komen. Kijken we naar vorige keren dat beleggen populair werd, dan was het binnen enkele jaren ook weer over en bleef voor de meeste nieuwelingen een flinke kater achter. Ik weet, ik breng weer een domper op de feestvreugde aan, maar de populariteit van de beurs is een achtbaan. Na een high komt er ook een low. Het is de kunst om als belegger in de markt te kunnen blijven als die low weer aan de beurt is. Niet als noodgedwongen langetermijn belegger, maar als belegger die weet te profiteren van de daling en op de low de stukken weet op te pakken. De vorige low was begin 2003. Weinig beleggers hebben toen fors ingekocht. De index stond toen 218.
Nu staan we vlak onder de 470 en beleggen is weer populair. Het zou eigenlijk net andersom moeten zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?