woensdag, april 09, 2008

 

Is deze aanbieder kosjer?

In Europa is afgesproken dat er bepaalde regels zijn met betrekking tot het aanbieden van services via Internet. In Nederland houdt dat in, dat op sites staat welk bedrijf er achter zit. Dat moet dus op iedere commerciële site terug te vinden zijn.
Verder moet bij financiële sites duidelijk zijn welke personen er achter een service zitten en op welke wijze ze in de markt staan. Dat wil zeggen, op welke wijze verdienen ze aan bijvoorbeeld de adviezen die gegeven worden, hebben ze zelf posities in de markt en verdienen ze aan beursomzet.
Als belegger kunt u dus heel makkelijk constateren of een site aan de minimale wetgevingseisen voldoet.
Komt u dus een site tegen waarbij pertinent onduidelijk is wie of wat er achter zit, kijkt u dan uit. Men is niet voor niets terughoudend over informatie over zichzelf. Er is blijkbaar wat te verbergen.
Zo werd ik gisteren gewezen op een gratis financiële nieuwsbrief. Wat of ik daar van vond? Op de site van die aanbieder de mededeling dat ze de populairste van heel de Benelux zijn en tevens de snelst groeiende. Met zulke enorme ego's verwacht je dan ook wel te lezen wie zo enorm hoog van de toren blazen, maar niets van dat al. 'Vier professionele deskundigen' is alles wat ze over zichzelf kwijt willen. Geen adres, geen namen. Nooit is dus na te gaan wie of wat er achter dat initiatief zitten.
Beleggers zouden dat niet moeten pikken en zouden dit soort potentieel bedrog sites direct moeten melden bij de beursautoriteit.
Ik ga u hier niet zeggen welke aanbieder het was. Het gaat me niet om het afbranden van de specifieke aanbieder. U moet echter zelf bepalen of u nieuwsbrieven wilt ontvangen vanuit zo'n anonieme bron. U neemt namelijk een risico. De kans dat u op eniger wijze opgelicht wordt, ook bij gratis nieuwsbrieven, is namelijk veel groter als pertinent onduidelijk is wie er achter het initiatief zit.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?