vrijdag, maart 14, 2008

 

Wat te doen

Beleggen is momenteel niet leuk. Zeker beleggers die al posities innamen in kwalitatief hoogstaande bedrijven met een lage waardering zien tot hun verbazing de waardering voor die al goedkope bedrijven nog lager worden. Een vervelende zaak, maar als u met beleid uw positie ingenomen heeft, dat is het wel gevoelsmatig rot, maar geen ramp.
Het is pas een ramp als u nu verlies neemt, of nu moet verkopen.
In alle andere gevallen is het, bij een bewuste aankoop, simpelweg een belegging die nog even tijd nodig heeft.
Dat is wat anders dan een stomme belegging. Als u een belegging deed in een bedrijf dat geen winst maakt, of een waardering had die zeer hoog te noemen was en u constateert nu dagelijks dalingen, dan moet u zich afvragen of dat nog wel goed gaat komen.
Kijk in dat geval naar wat er in 2001 gebeurde. De gokaandelen zijn nooit terug gekomen.
De kwaliteitsaandelen stonden in 2003-2004 weer in de meeste gevallen op winst. Ook vorig jaar en in 2006 hebben we momenten gehad dat de beurs zwaar onderuit ging. Beleggers in kwaliteit die bleven zitten, hadden na een paar maanden nergens last meer van, stonden op leuke winsten.
Niemand weet hoe diep het deze keer gaat en hoe lang de malaise gaat duren, maar we weten wel dat kwaliteit het snelste zal herstellen.
Geen geduld? Beleg dan nu niet. Wel geduld? Dan kunt u juist nu heel interessante aandelen kopen, als u maar niet, bij wijze van spreken, morgen en overmorgen naar de koersen kijkt. Op de korte termijn lijkt de beurs verder omlaag te gaan. Op de wat langere termijn zal de beurs ongetwijfeld nog enorm gaan stijgen. Dit keer is het niet anders als andere keren. Ook deze dip komt de beurs echt te boven. De beurs en de kwaliteitsaandelen


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?