dinsdag, januari 22, 2008

 

Northern Rock

Het aandeel wist gisteren ruim 40% te stijgen op het bericht dat de Engelse overheid garant staat voor wat miljardjes. De Engelse overheid wil 25 miljard pond beschikbaar stellen. Deze 25 miljard pond kan worden omgezet in obligaties. Deze actie moet de kans vergroten dat een commerciële partij Northern Rock wil overnemen.
Op dit moment lijkt zo'n overname waanzin, maar naar mijn idee is de overname van heel de Northern Rock portefeuille, inclusief de 25 miljard obligaties op lange termijn één van de beste deals ook. De reden dat ik dat zeg, is het feit dat de mannen in het pak net zo hard overdrijven als de eerste de beste particuliere belegger. Kijk naar de overname van ABNAMRO. Ze kochten de bank tegen twee keer de prijs. Nu is het vette crisis in de leningenmarkt, maar ze willen nu nog niet een kwart van de reguliere prijs voor een leningbank betalen. Degene die dat wel doet zal over enkele jaren zijn 300% winst kunnen opstrijken. Je moet nu alleen even door het dal heen, maar de beurskoers is nu al veel lager geweest dan de reële waarde in een normale markt.
Die normale markt komt heus wel terug. We moeten wel. Het is de normale markt terug krijgen, of een jaren dertig crisis over ons heen krijgen. U mag kiezen.
Dan kiezen we toch voor die normale markt? Nu alleen eerst even door de noodzakelijke overdrijving neerwaarts heen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?