donderdag, augustus 17, 2006

 

Turbo prijsvorming

De koersvorming van de Nikkei Turbo's long liet woensdag veel te wensen over.

Een stijging van 129 punten in de Nikkei deed eerder deze week de Turbo met meer dan een euro (rond de 10%) stijgen. Een stijging van 225 punten (1,6%) deed de Turbo woensdag slechts 40 cent (0,3%) stijgen.

Deze gang van zaken is des te opmerkelijker omdat de index zelf procentueel vele malen meer steeg dan de gehefboomde turbo!

Bij opties is er een onderliggende waardering waarlangs gewerkt wordt (Black & Scholes). Het lijkt erop dat de Turbo's totaal niet met een onderlinge waardering werken, waarmee heel de hefboom waarmee geschermd wordt een farce lijkt te zijn geworden. Ik heb overigens de Turbo's vergeleken met de Speeders. Hoewel ook deze woensdag relatief achter bleven, was hun winst procentueel wel hoger. Achteraf gezien waren de Speeders dus een veel beter idee geweest. De winst bij de Speeders was netto dubbel zo hoog. Echter bleven deze woensdag ook fors achter op de waardestijging in Japan.

De Turbo's kenden deze week overigens nog een nadeel. De Stoploss is bijgesteld van 14500 naar 14510. Al met al een heel slechte beurt voor de Turbo's van ABNAMRO.

Uiteindelijk lijkt de Turbo meer te werken als de AEX index. Als deze stijgt, dan stijgt de Turbo. Vreemde gang van zaken, daar de onderliggende waarde de Nikkei zou moeten zijn en de Turbo's deze toch min of meer zouden moeten volgen.

Tom Lassing

http://www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?