woensdag, augustus 23, 2006

 

BHP Billiton

Het eerste halfjaar van 2006 is er een recordwinst van maar liefst ruim 6 miljard dollar gemaakt. Een stijging van maar liefst 77% ten opzichte van een jaar eerder. In dat licht bezien valt te begrijpen dat de Chileense arbeiders veel meer loon willen hebben. Het probleem waar BHP echter mee zit, is het feit dat ze weten dat het nieyt altijd mooi weer blijft. Eenmaal fors verhoogde lonen zijn echter wel blijvend.
BHP heeft daarom een zeer harde, bijna Thatsher achtige aanpak gevolgd, namelijk de stakers negeren en weigeren met ze in gesprek te gaan. De stakers hebben daarop hun eisen al wat afgezwakt, maar ook nu wil het bedrijf nog niet praten.
Probleem is ook dat de stakers pertinent niet met de beste bedoelingen voor het bedrijf bezig zijn. Ze proberen het bedrijf economisch zo hard mogelijk te raken. Welk bedrijf wil dat soort medewerkers nog langer in dienst houden?
De winst viel analisten wat tegen. Voor hen is het achter hun mooie bureaus in prachtige kantoorpanden helemaal makkelijk om maar even te bepalen hoeveel er verdiend moet worden. +77% meer winst is enorm.
Overigens gaat ook BHP eigen aandelen inkopen en wel voor 3 miljard dollar.


- Ik ben zelf aandeelhouder van dit bedrijf.


Tom Lassing
www.globalenergynewsletter.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?