woensdag, juli 05, 2006

 

Goud beleggen

In een week tijd is goud weer flink boven de $600 gekomen. U kunt dat dagelijks volgen doordat we de stand van de goudprijs bovenaan de nieuwsbrief zetten. Met die stijging lijkt goud weer aan een stijgende trend begonnen te zijn.
Deze koersschommelingen hebben niets van doen met een goudwaarde, een bescherming of anderszins een economische reden. Het is puur speculatie, waarbij de meningen over de koers van goud uiteenlopen tussen $300 tot $8000.
Niemand die het weet, maar omdat goud in heel de menselijke geschiedenis een belangrijke waarderingsrol gehad heeft, lijkt het sterk dat deze nu sinds 1970 ineens weg zou zijn. Zou de dollar ooit van haar voetstuk vallen, en Bush lijkt er alles aan te willen doen om dat te veroorzaken, dan zal de rol van goud mogelijk weer heel belangrijk worden. Is er op dat moment een sterke overheid, en u weet, de overheid krijgt steeds meer grip op ons leven en doen en laten, dan kunnen beleggers het wel vergeten dat goud ze helpt. In de twintigste eeuw is verschillende keren in tijden van crisis het particuliere bezit van goud aan banden gelegd door de overheid van de landen waar het crisis was. Het meest recent was het in Argentiniƫ. Als u als argentijn fysiek of giraal goud bij een bank aanhield, was u het haasje, want de overheid confisqueerde het simpelweg.
Als u dus nu wat in goud wilt doen, dan doet u dat puur voor de speculatie. Nergens anders voor.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?