vrijdag, april 07, 2006

 

Stoploss goed hanteren

Als belegger moet je je niet bezighouden met wat andere partijen zouden kunnen doen maar je moet je vooral bezighouden met de manier waarop je jezelf het beste in de markt zet.
De stoploss is een prachtig middel, maar gebruik het goed.

Er is de gewone stoploss met bestens order
De stoploss wordt geraakt, uw order wordt bestens direct verhandeld.
Deze stoploss order gaat wel naar de markt, maar ze komt pas in het boek als de koers geraakt is en u door te slappe handel niet gehandeld zou worden. In principe gaat deze order dus direct nadat de stoploss geraakt is en komt ze nooit in het boek.

Er is de stoploss met limiet
Bij het raken van het door u opgegeven stoploss niveau, wordt er een limiet order ingelegd voor de onderliggende waarde waar u de stoploss voor hebt ingelegd. De order wordt dus verder net zo afgehandeld als een normale limiet order en zal dan ook pas verhandeld worden bij het raken van de limietprijs en wanneer u dan ook vooraan ligt.
Anders gezegd, dit is een order die pas naar het boek gaat als de stoploss limiet geraakt is, maar vervolgens gaat de order alleen als uw handelslimiet, die u er bij neer had gelegd, geraakt wordt en uw order vooraan ligt voor orderexecutie. Die limiet kan u OP de stoploss leggen, maar er ook onder of boven! Uw daadwerkelijke order komt dus in het boek zodra de limiet geraakt wordt. Vanaf dit moment is uw order zichtbaar voor anderen!

De conditionele order
Hier moet u kijken hoe uw bank/broker er mee omgaat! U kan een stoploss voor bijvoorbeeld uw opties inleggen. Voorbeeld index opties. Stel u wilt van uw call opties af als de onderliggende waarde AEX een bepaalde stand raakt. De actie is dan de verkoop van de onderliggende stukken. Dit kan bestens of met limiet.

Wat u natuurlijk ook kunt gebruiken, in plaats van de stoploss, is een SMS koers alarm.


Extra tip 1: Leg uw order nooit op de ronde getallen!
Extra tip 2: Leg uw order altijd voorbij een technische steun! Andere beleggers kijken ook naar TA.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?