dinsdag, april 11, 2006

 

De Beste Broker

Ik zal maar met de deur in huis vallen, die is er niet. Het is namelijk zo dat 'de beste' voor iedereen een andere kan zijn. Mijn mooiste voorbeeld daarvoor is InterActive Brokers, die waarschijnlijk de goedkoopste broker ter wereld is. Dat is dus prachtig. U kan ook op heel veel beurzen handelen, dus alles in huis om 'de beste' genoemd te mogen worden. Helaas blijkt dan als je de rekening hebt, dat handelen op de OTC markt niet mogelijk is. Tevens is er een behoorlijke leercurve voor je zonder zorgen kunt gaan handelen en geld naar de rekening krijgen is vooral in het begin een flinke opgave en alles is in alle talen, zolang het vooral maar Engels is.
Dan de Nederlandse Online Brokers Alex en Binck. Voordeel is zeer prettige manier om te kunnen handelen, maar de kosten liggen een stuk hoger dan bij InterActive Brokers en vervolgens blijk je dan beperkt in Amerika te kunnen handelen. Vooral kleine fondsen kan pas in gehandeld worden als ze in het systeem staan. Dat kan soms wel enkele dagen duren. De OTC markt is ook bij hen niet te bespelen. Opties in Amerika is ook niet mogelijk. Zeker voor wie actief in Amerika is, geen beste keuze.
De Amerikaanse Online brokers dan. De kosten zijn lang niet overal even laag. E*Trade bijvoorbeeld vraagt 20 dollar per transactie. Dat is een niveau waarvoor ABNAMRO en RaboBank zich op hun lokale markten begin jaren negentig niet voor schaamden. Dat was voor er concurrentie op die markt ontstond en voor de VEB Bottom Line de markt openbrak. Echter kan je tegen die hoge kosten wel op simpele wijze in zowel opties in Amerika alsmede in OTC fondsen handelen. Het nadeel is, je kan als belegger dan alleen in Amerikaanse waarden handelen. TD Ameritrade is met 10 dollar per transactie een stuk schappelijker. Ik vind zelf echter hun systeem net iets minder uitgebreid en vriendelijk dan E*trade. Of dat opweegt tegen 100% hogere kosten...
Soms wel.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?