dinsdag, april 04, 2006

 

Beleggen in Venezuela

Nu dat de Nederlandse regering ook ruzie is gaan maken met Chavez zullen we nog gaan zien dat hij ons misschien gaat verlossen van die 'gaten in onze schatkist'. Als we aan de drugoverlast denken, dan kan het geen dag te vroeg zijn, maar als iemand 'ons' die rotsjes afneemt, dan gaan we ze ineens enorm missen.
Het geen geheim dat Venezuela naar de Antillen kijkt, zoals Argentiniƫ naar de Falkland eilanden. Helemaal zonder angst zal de bevolking van de benedenwindse eilanden niet leven. Ze hebben er een haat liefde verhouding met Nederland, maar als de keuze Venezuela of Nederland is, dan zal vrijwel iedere bewoner maar wat graag de band met Nederland extra hecht aanhalen.
Ondertussen werd bekend dat ExxonMobile volledig uit Venezuela is vertrokken. Het Franse Total en het Italiaanse Eni zijn nu geconfronteerd met de confiscering van hun olievelden door de Venezuelaanse regering. De oliebedrijven waren niet bereid de extra belastingen en heffingen te betalen. Daarop zijn de olievelden hen afgenomen en heeft de belastingdienst van Venezuela de bankrekeningen laten bevriezen.
De beperking van de vrijhandel heeft in heel de geschiedenis nog nooit een land goedgedaan en Venezuela is dan ook op weg naar een economische ramp. Jammer dat zo'n mooi land aan politieke spelletjes ten onder zal gaan. Je ziet het aankomen, maar uiteindelijk willen ze het zelf. Chavez is enorm populair onder de bevolking. Ieder land krijgt de leider die het toekomt. Venezuela doet het zichzelf aan, daarbij overigens geholpen door Amerika, dat hier ook geen fris spelletje speelt.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?