vrijdag, februari 17, 2006

 

Gokaandelen

Op de internationale beurzen zijn enkele 'echte' gokaandelen genoteerde, zoals Partypoker en 888.
Ik sprak gisteren iemand die zich beroepsmatig aan het verdiepen is in de waardering van die aandelen. Wat hem opviel is dat er een behoorlijk verschil is tussen wat bedrijven willen betalen voor een bestand met actieve gokkers en wat aandeelhouders bereid zijn te betalen voor een beursgenoteerd bedrijf met actieve gokkers.
Let wel, we praten hier over hetzelfde, behalve dan dat een bestand met gokkers in feite een bedrijf is dat niet beursgenoteerd is.
Een bestand met gokkers kan bijvoorbeeld 1000 euro per actieve gokker opleveren als zo'n initiatief opgekocht wordt door een ander.
Beleggers echter zijn bereid om omgerekend 30.000 euro te betalen voor een gokker in een beursgenoteerde gokonderneming.
Het geringe aantal echte beursgenoteerde 'gokaandelen' zorgt er dus voor dat er belachelijke waardering zijn ontstaan. Het is wel duidelijk waarom de laatste twee jaar zoveel nieuwe noteringen van gokfondsen zijn ontstaan. Immers, breng nieuwe aandelen uit en je kan als bedrijf 30x meer overnemen dan dat je zonder nieuw uitgegeven aandelen kan doen.
Daarnaast is het een prima manier voor de initiatiefnemers om te cashen. Vandaag werd weer bekend dat enkele congresleden in Amerika opnieuw een pging willen doen om online gaming illegaal te verklaren. Allemaal redenen om vooral niet in gokaandelen te stappen. Het is prachtig gegaan, maar het is nu interessanter om een bestand met gokkers op te bouwen en dat bestand aan een beursgenoteerde onderneming te verkopen. Laat je dan echter wel in echt geld uitbetalen, want aandelen met een verkooprestrictie verkrijgen, dat is teveel risico.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?