woensdag, juli 13, 2005

 

Uranium beleggingen

Maanden geleden heb ik al eens in de Beursbox nieuwsbrief laten doorschemeren dat onder andere uranium interessant lijkt te zijn. Weliswaar is het een 'fout' stuk metaal, maar realiteit is dat vooral China een flinke hoeveelheid kernenergiecentrales wil gaan bouwen en dat de olieschaarste het land weinig alternatieven geeft.
Er worden al stukken land ter grote van vele malen Nederland onder water gezet voor waterkracht, en ook daar is op een gegeven moment de grens van wat je onder water kan zetten wel bereikt. In China is er geen echte oppositie richting kernenergie. Het is ook altijd de vraag of de argumenten tegen kernenergie ook allemaal steekhoudend zijn. Het grote probleem is en blijft het afval, maar ook afval vanuit olieverbranding en de millieuschade als gevolg van het onder water zetten van enorme stukken land hebben vele generaties lang implicaties.
De discussie hier gaat nu niet over wel of niet kernenergie, de discussie is hier, is het beleggen in uranium gerelateerde aandelen interessant. Gezien de enorme en groeiende vraag naar uranium lijkt op fundamentele gronden het antwoord hierop 'ja' te zijn.
Gisteren is Ă©Ă©n van de lezers van deze nieuwsbrief aan de slag gegaan en is gaan zoeken naar uranium aandelen.
Via Google werd al een aantal stuks gevonden, waarover zo meer.
Vraag is nu of ook u weet van interessante aandelen, futures of andere manieren om te profiteren van de vraag naar uranium. Als dat zo is, mailt u uw suggesties dan naar redactie@beursbox.nl
Leest u hieronder verder welke aandelen al gevonden werden.

De onderstaande tekst werd van de lezer ontvangen:
Verreweg de grootste uranium mijn corp is het Canadese CAMECO (CCJ). Dit is een zeer grote speler en HET aandeel vwb uranium. Echter K/W in de orde van 40 (!) Schijnt toch acceptabel te zijn want uranium exploreren is een langzame en dure operatie. Kortom een soort RD in je aandelen
portefeuille. (Red: De koers van het aandeel is 1000% omhoog sinds begin 2000.....)

Een goede 2e is USEC (USU). Doet zo'n $14,=

Verder tegengekomen:
WMC (WMR)
UEX (lijkt een dochter van CAMECO)
Pan African Mining corp (canadees) PAF.V (pennystock, interessant zoekt
op Madagascar)
URIX (pennystock)
ASX.V (pennystock)
Deep Yellow Limited (DYL op de ASX, Australie) Dit is een booming
pennystock!

Een redelijke link:
http://www.kingsgate.com.au/links/uranium-mining-companies.htm

De Canadezen schijnen hier het monopolie te hebben zo lijkt.


A. Vellekoop voor:

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?