dinsdag, mei 24, 2005

 

Een ZEKERE methode om 6 jaar eerder te stoppen met werken

Met Warren Buffett's methode groeit een investering van €100.000 op 20 jaar aan tot €1.636.553!

Warren Buffett heeft een groot probleem. Hij kan zijn eigen beleggingsmethode niet meer toepassen. Hij is te groot. Te rijk. Te bekend.

Arme kerel. Hij ontwikkelde een unieke methode om jaar na jaar de beurs met een straatlengte voorsprong te kloppen maar hij kan er zelf niet meer van profiteren. Door zijn omvang is hij verplicht om kleinere bedrijven te negeren. En het zijn net deze investeringen die hem in zijn beginjaren duizelingwekkende rendementen opleverden.

En hij weet het. In een interview met Business Week uitte hij zijn frustratie:

“De hoogste rendementen die ik in mijn loopbaan realiseerde, werden behaald in de jaren vijftig. Ik vernederde de Dow Jones. U zou de cijfers moeten zien! Ik werkte indertijd met kleine bedragen en dat biedt een geweldig voordeel. Ik denk dat ik jaarlijks 50% rendement kan halen met een portefeuille van $1 miljoen. Nee, ik weet dat ik het kan. Ik garandeer het!” - Warren Buffett


Waarom iedereen (behalve Buffett zelf) deze methode kan toepassen om geld te verdienen op de beurs

Maar u kan wel nog Warren Buffett’s methode toepassen en sterke rendementen realiseren via value investing. Laat me even uitleggen waarom deze methode nog steeds de meest effectieve manier is om succesvol te beleggen op de beurs. En hoe u dit systeem kan gebruiken om op de snelst mogelijk manier rijk te worden: TRAAG.

Warren Buffett is de rijkste en succesvolste belegger OOIT! Hij startte met het geld van zijn krantenronde en liet dit beginkapitaal via een reeks intelligente beleggingen aangroeien tot een fortuin van $44 miljard – meer dan het bruto nationaal product van het olierijke Kuweit. Hij is inmiddels de op één na rijkste man ter wereld en moet enkel zijn bridgepartner Bill Gates (nog) laten voorgaan.

Buffett heeft nooit iets uitgevonden, nam geen grote risico’s en startte niet eens een eigen bedrijf. Hij vergaarde zijn fortuin op de makkelijkst mogelijke manier, namelijk door te… investeren in bedrijven van anderen!

Met de beleggingsmethode van Warren Buffett groeit een investering van €100.000 op 20 jaar aan tot €1.636.553. Uw geld verdubbelt om de vijf jaar.

En de gemiddelde belegger? Hij bezit na 20 jaar €672.499. Bijna €1 miljoen minder. Onze value investor had reeds na 14 jaar hetzelfde bedrag op zijn rekening staan waardoor hij 6 jaar eerder kan stoppen met werken!

Zelfs indien u Warren Buffett niet klopt, kan u redelijke resultaten realiseren met zijn “systeem”. Bill Ruane, beheerder van het Sequoia Fund, realiseerde over een periode van 29 jaar een gemiddeld rendement van 18,5%. En dat is voldoende om een investering van €20.000 te laten aangroeien tot €2,55 miljoen!

Maar ook andere beleggers die de principes van Warren Buffett toepassen, realiseren buitengewone resultaten.

Walter Schloss realiseerde met deze methode een gemiddeld rendement van 21,3% over een periode van 28 jaar, Tweedy Brown verdiende gemiddeld 20,0% per jaar in 15 jaar en Charlie Munger realiseerde gemiddeld 19,8% op 13 jaar.

U wilt meer voorbeelden? De beheerders van het pensioenfonds van FMC Corporation kozen voor dezelfde benadering en richten zich op value om een gemiddeld rendement van 18,5% neer te zetten.

Mocht het inmiddels nog niet voor iedereen duidelijk zijn: ik ben een fan van Warren Buffett en zijn beleggingsmethode. Ik heb jarenlang de principes van value investing bestudeerd en er is geen betere en snellere manier om geld te verdienen op beurs.

Tientallen tot honderen procenten WINST...
Het BEWIJS dat deze methode werkt!Als uitgever van SMART Capital breng ik deze principes dagelijks in de praktijk en dat leverde abonnees enkele spectaculaire beleggingen op.

In april 2003 adviseerden we onze abonnees om aandelen Getronics te kopen. Op dat moment een omstreden advies. De media stond vol met artikels over het nakende faillissement van het bedrijf en iedere analist die het bedrijf volgde, pakte uit met een onomwonden verkoopadvies.

Nadat we het bedrijf grondig hadden doorgelicht, kwamen we echter tot heel andere conclusies. Getronics had immers pas een dochterbedrijf verkocht en zo voldoende cash om te overleven. Bovendien genereerden de activiteiten een sterke cash flow. Allemaal feiten waarvoor niemand aandacht had!

Onze analyses gaven abonnees een informatievoordeel. We kochten aandelen Getronics en verkochten ze amper zes maanden later met 288% winst.

En Getronics is zeker geen toevalstreffer. Enkele maanden voordien hadden we opgemerkt dat Versatel na de schuldherschikking schuldenvrij was geworden en binnen een redelijke termijn cash flow positief zou worden. Niettemin bleef iedereen negatief voor het bedrijf.

We konden onze ogen niet geloven dat we de aandelen tegen dergelijke bodemkoersen konden aanschaffen. Enkele maanden later werden de aandelen verkocht met 133% winst.

In september van 2003 zagen we dat de markt geen aandacht had voor de sterke winstverbetering bij Distrigas. De winstcijfers schoten letterlijk omhoog maar het aandeel bleef nagenoeg ter plaatse trappelen. We berekenden dat het bedrijf op de beurs noteerde tegen minder dan 4 keer de vrije cash flow.

Toen Distrigas enkele maanden later de jaarcijfers publiceerde, drong inderdaad tot de markt door wat lezers van SMART Capital al langer wisten. Distrigas boekte een enorme winststijging en stelde een dividend van EUR 144 per aandeel voor. Niet slecht indien je bedenkt dat we de aandelen pas maanden voordien voor EUR 1.000 aangeschaft hadden. Goed voor een bruto rendement van 14,4%!
En in de zomer van 2004 merkten we dat de markt geen oog had voor de winstverbetering bij Lotus Bakeries. We zagen onze kans en kochten zwaar in voor onze modelportefeuille. Zeven maanden later realiseerden we op onze aandelen een meerwaarde van 68%.

En wie onze modelportefeuille in de afgelopen maanden volgde, zit op 75% winst met MCI (we hadden hier een nog grotere winst kunnen realiseren maar Verizon heeft pas een overnamebod op het bedrijf gelanceerd), 35% met Punch en 66% met Netflix. (lees verder want ik vertel u momenteel welke aandelen we VANDAAG kopen!)

Laat ons al het werk doen en u wekelijks onze bevindingen toesturen

U heeft waarschijnlijk niet voldoende tijd om dagelijks financiële rapporten te bestuderen, de wereldwijde markten af te schuimen op zoek naar ondergewaardeerde pareltjes en de nodige due diligence te verrichten vooraleer u ook maar één cent investeert in een ondergewaardeerd aandeel.

Dat is onze job bij SMART Capital. We zijn constant op zoek naar value en sturen u iedere dinsdagmorgen onze bevindingen toe.

In het wekelijkse nummer hebben we voornamelijk aandacht voor bedrijven die noteren op Euronext Brussel, Euronext Amsterdam en de Amerikaanse markten.

We hebben echter geen specifieke voorkeur. We kopen daar waar de aandelen het goedkoopst zijn en uitzicht geven op het beste rendement. Het is dus best mogelijk dat we gedurende een bepaalde periode meer aandacht hebben voor Ă©Ă©n bepaalde markt, precies omdat die markt de beste vooruitzichten biedt voor lange termijn beleggingen.

Nadat we een aandeel tippen als aankoopkandidaat, nemen we het op in onze modelportefeuille. We vertellen u hoeveel aandelen we kopen en welke aankooplimiet we hanteren.

En aangezien de modelportefeuille wekelijks wordt opgevolgd en besproken, bent u er zeker van dat aanbevolen aandelen op de voet worden opgevolgd.

En zelfs wanneer de markten terrein verliezen, zoals in de eerste maanden van dit jaar, gaat onze selectie erop vooruit. Onze conservatieve modelportefeuille steeg met 12,3% in de eerste maanden van 2005 en dat is nog maar het begin. Ik verwacht dat onze modelportefeuille de beursindexen dit jaar ver achter zich laat.

Waarom ik hier zo zeker van ben? We ontdekten net een bijzonder interessant aandeel waar we veel van verwachten. Zeer veel. Het aandeel is reeds 21% gestegen sinds onze aanbeveling maar voor beleggers die meteen instappen, is het nog niet te laat om hun deel van de winst op te eisen.WORST CASE SCENARIO: 20% rendement per jaar!


Geloof me, ook wij waren sceptisch maar onze uitgebreide research laat maar Ă©Ă©n mogelijke conclusie over. Dit bedrijf levert beleggers minimaal 20% rendement per jaar op. Zelfs in het slechts mogelijke scenario.

We hebben het hier over een bedrijf van $585 miljoen dat jaarlijks $115 miljoen CASH binnen krijgt en iedere cent teruggeeft aan de aandeelhouders.


Probeer SMART Capital gewoon even uit!

Ik ben ervan overtuigd dat onze publicatie u zal bevallen eens u het nummer in handen krijgt. Vandaar dat ik u een gedurfd aanbod doe. Neem nu een jaarabonnement en probeer SMART Capital gedurende 60 volle dagen uit. Dat betekent dat u de eerste 10 nummers geheel risicoloos krijgt toegestuurd. Indien u in deze periode beslist dat SMART Capital niet aan uw verwachtingen voldoet, krijgt u het abonnementsgeld van 199 euro meteen terugbetaald.
UW GARANTIE
Indien u, om welke reden dan ook, het gevoel heeft dat onze analyses geen meerwaarde betekenen voor uw portefeuille, krijgt u uw geld meteen terugbetaald.

Stuur mij gewoon een mailtje en u krijgt uw investering tot op de laatste eurocent terugbetaald. Dezelfde dag nog. Zonder vertraging en zonder excuses. Zo simpel is het!
Klik hier om SMART Capital wekelijks te ontvangen

Vriendelijke groeten,

Maarten Verheyen<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?