donderdag, april 07, 2005

 

Resultaten 1e kwartaal SmartCapital

Eind december publiceerden we een rapport “Onze 5 Favoriete Aandelen voor 2005” waarin we zeer transparant onze favoriete aandelen voor 2005 presenteerden. U kan dit rapport trouwens nog steeds downloaden vanaf de site.

Nu het eerste kwartaal achter de rug is, komen we even met een stand van zaken over de aanbevolen posities.

1/ Havas (+7,4%)

Zit opnieuw op het goede spoor. De resultaten over de tweede jaarhelft van 2004 waren veel beter en de trend lijkt zich door te zetten in 2005. De organische groei neemt kwartaal na kwartaal toe en voor een bedrijf met voornamelijk vaste kosten, heeft dit een bijzonder positief effect op de marges.

Havas is nog steeds koopwaardig.

2/ Omega Pharma (+25,2%)

We profiteerden van de kleine inzinking eind vorig jaar om de aandelen aan te schaffen. Omega Pharma liet de kosten in 2004 een beetje uit de hand lopen en toen ook nog de omzetdoelstellingen neerwaarts werden bijgesteld, kregen beleggers het zwaar op de heupen.

Voor ons niet gelaten want de uitverkoop, bood ons de gelegenheid goedkoop in te stappen. Omega Pharma verwacht voor dit jaar een winst per aandeel van 3,50 euro waardoor het aandeel zelfs na de stijging van de afgelopen weken niet te duur is.

3/ I.R.I.S. Group (+49,4%)

Bijna 50%-stijging op enkele maanden tijd. Een ongelooflijke prestatie. Analisten kregen na de publicatie van de recente jaarresultaten door dat I.R.I.S. in de komende jaren flink kan groeien.

Tegen 2007 wordt gemikt op een omzet van 100 miljoen euro, dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het huidige omzetniveau.

Na de recente stijging is I.R.I.S. te behouden.

4/ Punch (+7,5%)

Punch is de voorbije dagen wat teruggevallen. We waren zelf niet helemaal tevreden met de jaarcijfers die het bedrijf publiceerde. Vooral het activeren van kosten voor onderzoek en ontwikkeling, doet bij ons een lichtje branden en geeft de indruk dat het bedrijf de resultaten een beetje wil “masseren”.

Voor de komende weken is het uitkijken naar de IPO van de grafische activiteiten op de AIM in London. Dit kan het aandeel opnieuw in de belangstelling brengen.

Punch is te behouden.

5/ Put NASDAQ100 jan 2006 $39 (+33,9%)

Voor het laatste *aandeel* uit onze selectie, kozen we voor puts op de NASDAQ100. Hiermee wensen we te onderstrepen dat we onverminderd negatief blijven voor de Amerikaanse markten en zeker wat betreft de technologiesector.

Terwijl de Europese markten in 2005 verder vooruitgingen, moesten de technologieaandelen het bekopen. De put ging inmiddels al bijna 34% hoger en we hebben zo het vermoeden dat er nog heel wat meer koerswinst inzit.

Gemiddeld gingen onze favorieten voor 2005 er met 24,7% op vooruit in de eerste drie maanden. Een knalprestatie.

Dat is een beetje de kracht van SMART Capital. We gaan wekelijks op zoek naar *verwaarloosde* aandelen. Aandelen die laag noteren en door iedereen genegeerd worden. Dergelijke aandelen bieden niet alleen een aantrekkelijk koerspotentieel maar maar bieden ook beter weerwerk in een dalende markt.


Klik hier om SMART Capital 60 dagen uit te proberen.<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?