woensdag, februari 23, 2005

 

Beleggen binnen een context met MarktMeterXP


Door: Patrick Witteveen

Een belegger loopt het beleggers-risico. Iedereen gebruikt technieken om dat te verminderen. Onafhankelijk van de gebruikte techniek: voor iedereen geldt dat op enig moment er een punt komt waarop hij koopt of verkoopt.

Op dat moment wordt er een hele nieuwe factor van belang. Namelijk het fenomeen van de markt waar vraag en aanbod bij elkaar komt en prijzen verschillende hoeveelheden wordt vastgesteld.

Om inzicht daarin te krijgen kun je kijken wat de diverse prijzen en verschillen tussen de soorten prijzen inhouden. Ook moet je een volume-maatstaf hebben. Samen geeft dat een totaalbeeld van de marktsituatie: de context waarbinnen je opereert ....... Gesteund door je eigen risicoverkleinende techniek zul je daar je handelingen moeten doen.

De komende tijd verschijnen hier een aantal afleveringen met een bespreking van MarktMeterXP. MarktMeterXP is een Excel-programma waarmee u in combinatie met een continue internet verbinding dicht op de markt van AEX en AMX fondsen kunt zitten en gevoel voor, en inzicht in de daghandel kunt opbouwen.

Na het lezen van de reeks kunt u:

  • Prijsverschillen effectief interpreteren
  • De ontwikkeling van handelsvolumes goed duiden
  • Een out- / underperformer met een Revenu-eis identificeren.
  • CategorieĂ«n en tellingen begrijpen.
  • De diverse grafieken begrijpen (Scatter en Candle)
  • Uw eigen deelmarkt definiĂ«ren en volgen (Sectoren)
  • Direct naar nieuws- en informatiepagina’s van een fonds
  • Het model naar eigen smaak inrichten (Moving Averages, TradePatterns, CategorieĂ«n Datafeed)

De ervaring leert dat een tijdens het gebruik van MarktMeter een gevoel voor de markt onstaat, en je beter in staat bent een actuele situatie in te schatten.

Alvast meer weten over MarktMeterXP? Bezoek dan de website www.MarktMeter.nl.

Direct met MarktMeterXP aan de slag? Download dan de laatste versie van www.MarktMeter.nl. MarktMeterXP kunt u gratis een maand gebruiken. U kunt zelf elke dag historische data opbouwen. Maandelijks worden de koersen bijgewerkt en beschikbaar gesteld in een versie die dan weer een maand geldig is.
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?