donderdag, november 02, 2006

 

AEX trend en Amerikaanse verkiezingen

Pas onder de AEX index stand van 483 wil ik er aan dat de trend gekeerd is. Ik blijf er namelijk op hameren dat die normaal gesproken de beste maanden van het jaar zijn.

De financiële sector is niet ongelukkig met een kleine correctie, maar is wel ongelukkig met een zware dip zo net voordat de eindejaarbonus vastgesteld gaat worden. Als het dus aan de profs ligt, dan gaan we niet te ver omlaag.
Ik weet, de profs hebben ook niet alles voor het zeggen, maar gelooft u me, ze hebben wel veel te zeggen.
Ook in Amerika zijn er in november verkiezingen. Het gaat dan om de senaatszetels. We zien nu ook in de financiële sector een strijd tussen democraten, die het goed uitkomt als de beurs daalt, en de republikeinen die nu graag een leuke beurs hebben. Een nieuw Dow record is positieve aandacht die de ramp 'Irak' kan verdoezelen. Ook in de financiële sector zitten er aanhangers van de democraten en (veel meer) aanhangers van de republikeinen. Juist rond verkiezingen komen er dus nog wel eens cijfers naar buiten die buiten verkiezingestijd minder regeringsgekleurd zijn. Bush is op dit moment niet populair. Dat we nu dus ineens meer negatieve economische cijfers gepubliceerd krijgen, kan deels het gevolg zijn van ontevreden Amerikanen die de macht van Bush en kornuiten op hun beperkte manier proberen te breken. In Amerika zijn heel wat posities ingevuld vanuit de politiek. Zo rond de verkiezingen 'help' je dus de partij die jou aan je baantje hielp. Na de verkiezingen krijgen we gewoon de gemanipuleerde cijfers weer, want niemand heeft er dan baat bij zijn of haar baan op het spel te zetten. Na november dus weer een mooie Amerikaanse beurs en dus ook weer een stijgende AEX.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?