maandag, oktober 30, 2006

 

Beleggen, speculeren of investeren

Vooral met Jack Hoogland en met Evert Jan Beverwijk wil ik nog wel eens bomen over beleggen, speculeren of investeren.
De meeste particulieren doen namelijk niet anders dan speculeren. Ze zien een kans en grijpen die. Graag moet dan die kans binnen enkele weken winst opleveren, anders is het niet leuk meer en gaat de particuliere speculant zich uit verveling met andere 'kansen' bezig houden. Zonder veel richting en beleid hopt de speculant van 'kans' naar 'kans'.
Naast de speculanten zijn er ook nog wat beleggers. Particulieren die heel bewust aandelen of andere posities kopen, maar nog altijd vrij snel uitstappen. Hun portefeuille bestaat uiteindelijk vooral uit posities waar ze op verlies op hebben, omdat op de winst posities al afscheid genomen is. Tegen wil en dank zijn ze op hun verliesposities lange termijn beleggers geworden.
Blijven over de investeerders. Helaas komen we slechts zelden doelbewuste investeerders tegen. In feite beleggers die jaarverslagen lezen en vanuit puur de kracht van de onderneming een deel van die onderneming willen kopen. Mensen die hun geld dus echt investeren in een bedrijf en daar dan ook de tijd voor nemen. Mensen zoals Warren Buffett, die zijn aandelen normaal gesproken minstens twaalf jaar in bezit houdt. Oeps... twaalf jaar? Neen, dat hoeft niet, maar kijkt u eens naar uw eigen posities. Zijn dit de beste bedrijven tegen de mooiste koersen, of zijn het vrijwel alleen posities waarop u op verlies staat? Bent u nu echt serieus met uw geld bezig, of is beleggen een hobby en zoals we alemaal weten, hobby's kosten geld. Ik wijs u steeds meer op investeerkansen. Waaronder op de Global Energy Newsletter en de topaandelen service van Jack Hoogland. Ik doe dat heel bewust en weldoordacht. Immers zijn de meeste speculanten en beleggers een heilloze richting ingeslagen. Ze leveren veel geld in bij de professionele beleggers en wat ze winnen, leveren ze met de volgende trade weer in.
STOP daarom met spelen en gaat u vanaf nu serieus beleggen volgens serieuze methodes en doordachte doelstellingen. Ben ik hier onzin aan het uitkramen, of klopt het wat ik zeg. Kijkt u eens naar uw eigen portefeuille. Gaat dit ergens naar toe, of wordt het tijd het roer om te gooien? Durf dat roer dan om te gooien en kies voor een abonnement op één van deze twee services en maak van uw hobby een structurele inkomstenbron. Deze services zijn er niet bij toeval gekomen, maar zijn er omdat er een enorme behoefte aan is. Het lijkt me slim van die kennis gebruik te maken en eindelijk ook structureel winsten te gaan maken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?