donderdag, september 15, 2005

 

Help ik verzuip op de beurs!


Beleggers worden vaak geconfronteerd met enorme verliezen zodra ze hun geld in handen geven van 'deskundigen' die het voor hen gaan beleggen.

Het verhaal met betrekking tot de services waar geld naar toe overgemaakt moet worden is niet nieuw en is geen uitzondering.
De slechte performance ligt echter vaak aan zowel de services als de klanten.
Dat laatste omdat klanten vaak pas komen als het al enige tijd erg goed gaat met een service. Echter blijkt steeds maar weer dat services het een tijd goed doen, dan een slappe periode kennen en ook hun goede periode wel weer krijgen.
Beleggers stappen echter vaak pas in aan het eind van de sterke periode. Daarnaast vragen klanten geen zekerheden van de services. Men krijgt de vrije hand wat te doen met het vermogen.
De services krijgen na zo'n goede periode wel eens het idee dat ze 'onoverwinnelijk' zijn en nemen vervolgens meer risico met het geld van de klanten dan financieel gezien gezond is.
Het gaat dan ook vaak dubbel zo hard verkeerd.

Daarom ben ik per definitie geen voorstander van geld overmaken aan een vermogensbeheerder of service zonder dat er bijzonder heldere afspraken over het beheer zijn gemaakt.
Services die de vrije hand vragen en krijgen blijken te vaak gokkers die gokken met het geld van anderen. Er is geen onderliggend beleid en men probeert de markt opportunistisch te benaderen. Dit is een mooi woord wat inhoudt dat men hap snap van alles gaat proberen en de ene dramatische positie na de andere wordt ingenomen, waarbij dan ook nog eens steeds meer risico genomen wordt.

Mijn advies aan u is dus: U moet het zelf doen.

Door het geld in handen te geven van zeer risicovolle services is met gokken (zo noem ik het maar) door heel wat beleggers geprobeerd rendement te verkrijgen. Dat lukt helaas 95% van de beleggers uiteindelijk dus niet...

Uw belangrijkste taak als huisvader voor uw vermogen is het intact houden van uw vermogen.
Als u constateert dat externe services resulteerden in 50% of meer verlies, dan faalde u ook zelf in uw rol als goed huisvader voor uw geld. U moet u wat dat betreft beter van uw taak kwijten. Het houdt in dat u allereerst afspraken over discipline met u zelf moet maken. Als u dat niet doet blijft u falen in uw taak.
Verliesnemen bij beleggen is niet erg. Mits u dat bewust deed en voordat uw vermogen serieus geraakt werd. Verliesnemen op 50% verlies is een doodszonde. Niet het feit dat u op dat moment dat verlies neemt, maar het feit dat u 50% heeft laten gebeuren en op dat moment pas ingreep.

U zult zelf een systeem op moeten zetten waarmee u dat gaat voorkomen. Als u zonder systeem blijft werken, dan blijft u verliezen.
Succesvolle services die ik niet voor niets vaak aanprijs zijn:
www.beleggingstips.com of www.aandelenalert.com of www.stocktradingexpert.com
Dat zijn services die werken met een systeem en vooral de laatste probeert ook heel gericht en bewust de individuele verliezen beperkt te houden. Alle drie zijn ze zeer succesvol gebleken en gaan ze voor kwaliteit. U moet echter wel zelf de transacties doen. Dat is echter heel wat beter dan het uit handen geven aan anderen die gaan gokken met uw geld. Immers nu kan u zelf per positie nog bepalen of het wel een wijze belegging is.

Succes,


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?