donderdag, november 06, 2008

 

Arcelor Mittal kijkt naar investeringen

Ook het grootste metaalbedrijf ter wereld kijkt nu naar de haar investeringsbeleid en hoewel er nog geen plannen geschrapt worden, zullen enkele plannen wel zeer zeker in de ijskast gezet gaan worden.
Vooral in het Westen is de vraag naar staal flink afgenomen.
De verkoop van vrachtauto's, personenauto's maar ook bouwstaal is fors aan het afnemen. De prijzen voor staal zijn daarom in Europa ook fors gedaald.
Arcelor Mittal is van plan om 59 miljard dollar te investeren in belangen in grondstoffen en energie. Ze willen ook op dat vlak minder afhankelijk van externe partijen worden. Gezien de dalingen in de grondstoffensector kunnen ze nu met 59 miljard dollar enorme belangen kopen. Geld is immers schaars in die sector.

Ze zullen hun staalproductie wereldwijd met 30% terug gaan brengen. Slechts drie weken geleden was het plan nog om 15% productiebeperking in te stellen. Het is heel erg rap een slechtere markt geworden, iets dat we op meer vlakken overal horen.
Blijkbaar gaat de economie een enorme dreun krijgen en dat zullen we in het vierde kwartaal enorm terug gaan zien in de resultaten.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?