woensdag, oktober 08, 2008

 

Hoe nu verder?

Op dit moment zien we dat vooral de familie Rotschild(t) in heel de wereld de banken tegen enorme kortingen overneemt van overheden die de schulden er dan eerst uitgehaald hebben. De familie Rothschild(t) (Een deel van de familie heeft een 't' aan de naam toegevoegd) is de rijkste van de handvol families die in wezen de wereld met hun enorme vermogens besturen. Hun machtbasis is in de crisis van 1907 wereldwijd gelegd, en werd verder vergroot in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Op dit moment zien we dat ze hun coup vervolmaken en eerder deze week hebben ze met de koop van Fortis ook in Belgiƫ hun slag geslagen.
Dit is niet de weg die we moeten lopen. De familie Rothschildt is geen oplossing, ze is het probleem. Met alle verkopen aan haar, belonen we juist de familie die in de kern de oorzaak van de problemen is! Het moet in de wereld niet veel gekker worden. Zien politici dit niet? Zijn ze zo ontzettend stekeblind, of zijn ze al lang geleden 'gekocht' door deze familie?
Beter zou zijn dat we de banken nationaliseren en in feite het eigendom naar het volk brengen. Daarbij moet het commerciƫle banken verboden worden om geld te verzinnen. Ze mogen alleen werken met geld dat ze echt hebben. Geen hefboom op hun onderpand meer. Geldcreatie mag alleen bij de overheid liggen. De goudstandaard zou wat mij betreft per direct weer ingevoerd moeten worden. Op die manier kunnen we ook gedag tegen het vergif inflatie zeggen.
Het is allemaal niet zo makkelijk als hierboven gesteld is, maar wat we nu in de wereld meemaken, is wat we krijgen als we doorgaan op de weg die we een eeuw geleden ingeslagen zijn. Het lijkt me toe dat duidelijk is dat die weg doodloopt.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?