maandag, februari 18, 2008

 

ING verwachtingen

ING heeft steeds aangegeven geen last te hebben van de subprime crisis. Aanstaande woensdag komen ze met de cijfers en dan zal uiteindelijk blijken of die uitspraak ook echt waar was.
Nu dat andere banken ook last hebben van waardedalingen buiten de subprime sector, lijkt het haast uitgesloten dat ING er immuun voor blijft. Aan de andere kant is Warren Buffett tot nog toe ook immuun gebleken en er bestaat altijd een kans dat ING op tijd bij hem heeft afgekeken hoe of het moet. Voor ING is de dollar ook een belangrijke factor omdat een deel van de omzet in dollars gemaakt wordt. De dollar is al een tijdje redelijk stabiel op of rond de 1,46 dus daar mag niet teveel verrassing in zitten. Het verschil tussen de lange en korte rente is wel een probleem. Juist daar zit de winst voor een bank als ING, maar dat verschil is nu vrijwel weggevallen. Sterker nog, lange rente is soms zelfs goedkoper als korte rente.
Al met al lijkt het vrijwel onmogelijk dat ING positief gaat verrassen en kan volhouden dat ze niets hoeft af te schrijven. Vraag blijft echter, als ze wel moet afschrijven, waarom is men er dan niet eerder mee gekomen?
Dit geeft vooralsnog enige hoop dat het mee kan vallen. Over het algemeen is het bankbedrijf nog zeer winstgevend en lucratief. In het verleden is de stroppenpot zo enorm groot gemaakt dat ze er mogelijk nog even uit kunnen putten, voor er extra afgeschreven moet worden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?