donderdag, oktober 05, 2006

 

Rijk worden, rijk blijven

Het is voor velen een verrassing, maar rijk worden en rijk blijven zijn vooral mogelijk door... De wet te overtreden of de wet voor jou als 'niet geldig' te verklaren.
Tsja, dat wil je niet graag schrijven, dat je lezers de wet moeten overtreden om rijk te worden en te blijven. Is dat niet illegaal?
Feit is echter dat vrijwel alle rijken zich van deze simpele regel bedienen. Het is niet dat ze achteraf spijt hebben dat ze de wet overtraden, ze hebben slechts spijt van het feit dat ze gepakt zijn.
Denk aan Cor Boonstra, die met de hand in de koekjespot gesnapt werd in Belgiƫ. Natuurlijk kom je als rijke ook wel weg met je overtredingen, maar je naam is toch even in de krant gekomen en je bent het onderwerp van spot in de club.
Immers ze overtreden in de club bijna allemaal de wet, maar je moet het natuurlijk wel zo doen dat het niet opvalt en je moet zeker niet gesnapt worden.
Het is ook daarom dat Van den Berg bij de tennisclub zoveel geld kon ophalen. Het was overduidelijk illegaal wat hij deed, maar geen lid van de club die daar mee zat. Pas toen iemand de euvele moed had om geld terug te vragen, toen kwam pas uit dat mijnheer van den Berg niet alleen vreselijk illegaal bezig was, maar daarbij ook echte criminelen in de hand had genomen. Dat was wel een heel foute beslissing van hem. Immers echte criminelen zijn niet te vertrouwen. De leden van de tennisclub zijn normaal gesproken onderling wel te vertrouwen, ze overtreden alleen de wet.

Van den Berg had meer dan 1400 (!) tennissende beleggers zo gek gekregen dat ze willens en wetens de wet overtraden om maar aan nog meer geld te komen. Iemand die niet bevoegd is om geld te beheren toch geld in beheer geven is in de meeste gevallen illegaal. Weliswaar is het uw geld, maar u mag daar tegenwoordig in Europa niet zo maar mee doen wat u zelf wilt.
Nu het schandaal rond Van den Berg is uitgekomen, is de belastingdienst zijn tussenpersonen maar ook zijn 'klanten' aan het doorlichten. Het is maar goed dat belastinginspecteurs geen 'no cure no pay' vergoeding krijgen, want ze gaan mogelijk een vermogen aan boetes en achterstallige belastingen heffen. Die tennisende beleggers lopen dus de kans om nu nog een keertje 'gepakt' worden.

Mijn eerste tip aan u is pertinent niet illegaal, al doet de belastingdienst en bijna iedere regering er wel spastisch over. Het is om meerdere buitenlandse rekeningen aan te gaan houden. Aan de belasting geeft u uiteraard keurig op dat u geld in het buitenland heeft, maar houdt u de lokatie er van wel geheim! Het is dan ook niet slim om geld giraal direct naar die rekening over te maken. Beter is het om ook de geldovermaking uit het zicht te houden. Mocht het ooit nodig zijn om uw land te moeten verlaten, dan heeft u in ieder geval nog geld voor onderweg. Mocht uw regering zich ineens willen ontfermen over het particuliere banktegoed van haar inwoners, dan heeft u ver weg nog wat van uw vermogen gered.
Voordeel is vaak ook dat er voor uw geld in het buitenland vaak andere (ruimere) regels gelden. U kan er gewoon mee gaan beleggen, u kan rente trekken, u kan uw vakanties er van financieren, kortom het is voor u gewoon geld, maar het staat buiten het grijpgrage bereik van de regering van het land waar u woont. In Argentiniƫ is deze werkwijze bijzonder popualir kan ik u vertellen. Daar weten ze hoe in korte tijd een regering zich kan ontpoppen als de ergste stelende crimineel.
Mijn volgende advies aan u is heel belangrijk. Maakt u uw zuurverdiende, in eigen land wit verdiende, geld NOOIT grijs of zwart! Dat is echt het stomste dat u kunt doen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?