dinsdag, oktober 31, 2006

 

Het doel van de beurs

De beurs heeft meerdere doelen. Eén ervan is het bedrijfsleven in staat te stellen makkelijk geld op te halen. Dat doen ze maar mondjesmaat en alleen van dat doel kan de beurs niet bestaan. Er is dus meer nodig om heel de beurs en de financiële services er omheen te kunnen bekostigen. Daarom heeft de beurs, en de financiële sector er omheen, een nog belangrijker doel, namelijk u verleiden om er uw geld achter te laten. U doet dat natuurlijk niet vrijwillig, want als belegger wilt u geld op de beurs halen en er niet laten. U wordt daarom veel winst in het vooruitzicht gesteld en op deze manier trappen particuliere beleggers er keer op keer in om hun geld speculatief in te zetten en per saldo te verliezen.
Steeds weer constateren particuliere beleggers dat de verleiding van makkelijk te verdienen geld zeer groot was, maar dat achteraf bleek dat het allemaal niet zo makkelijk was. Die prachtige aandelen die al drie jaar stegen, bleken net na uw aankoop alleen maar te willen dalen en die prachtige kans in die optiepositie bleek net verkeerd getimed te zijn en leverde ook een verlies op.
De financiële sector is één van de meest winstgevende sectoren in het rijke Westen. U dacht toch niet dat dit was omdat de profs geld aan het verliezen waren? Het is één van de meest winstgevende sectoren omdat miljoenen beleggers hun geld er achterlaten.
Als u als redelijk onervaren belegger slimmer denkt te zijn dan de knapste koppen bij de grootste banken, gaat u dan vooral door op de door u ingeslagen weg. Vergis u echter niet, u wordt constant gemanipuleerd door financiële pers, door bank- en brokeranalisten en door columnisten, grotendeels in dienst van de financiële sector.
Wilt u wel structureel winstgevend gaan beleggen, dan zult u het anders dan de meute moeten doen. We weten dat populaire en veelbesproken aandelen uiteindelijk de particuliere belegger geen winst brengen. De winst is al behaald in de periode dat het aandeel populair werd; lees in de periode dat u het aandeel dus nog niet had. Kortom, u kunt structureel alleen winstgevend bezig zijn als u impopulaire aandelen van zeer winstgevende bedrijven gaat kopen. Ik hoop dat u de overdonderende logica van deze uitspraak inziet. Ik hoop ook dat u inziet dat dit een heel moeilijke opgave is, want alle beleggingsbladen zeggen dat u die impopulaire aandelen nu niet moet hebben.
Het is de methode waarmee Warren Buffett furore maakte en hij is niet voor niets de beste belegger ter wereld. Ik ben er van overtuigd dat zowel de Global Energy Newsletter als Topaandelen.com de methode hebben gevonden om uiteindelijk wel een structurele winst op de beurs te behalen. Beide services werken met een visie die afwijkt van de gangbare. Een visie die zich logisch laat verklaren.
De profs zijn echt wel te verslaan, maar alleen als een beperkt aantal beleggers zich los van de spelregels van de profs maakt. Laat U dus als één van de insiders het 'normale' kudde beleggergedrag los en gaat u zich voortaan tegendraads opstellen. Op termijn zult u daar zeer wel bij varen want vanaf dat moment zit u, als u het slim oppakt en u aan de afwijkende regels houdt, in de aandelen die populair gaan worden. U verkoopt deze op de momenten dat de profs lyrisch over de aandelen zijn. Zo doen ze dat immers zelf ook.
Kijkt u maar naar de tradingactiviteiten van de grote banken. U zal onthutst zijn over het feit dat ze hun beleggende klanten aanbevelen te kopen, terwijl ze zelf op dat moment de verkopers van dezelfde stukken zijn. Het mag allemaal, maar het voelt wel als legale oplichting.
Ook u kan de markt verslaan! www.globalenergynewsletter.nl of www.topaandelen.com


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?