woensdag, oktober 04, 2006

 

Geldschepping

Het is geen nieuw verhaal en ik heb er zelf ook al vaker over geschreven. Het is echter wel een belangrijk verhaal, omdat het de 'steun voor de beurzen' en de complottheoriƫn over de beurs ondersteund.
Sinds een jaar of wat laat Amerika niet meer via de FED weten hoeveel geld ze in het systeem schept. Nu we in de periode van cyber geld zijn gekomen is dat een belangrijk gegeven. Geld en met name de dollar is immers niet meer dan een paar digitale enen en nullen in een computer geworden.
Nu de Amerikaanse overheid niemand verantwoording hoeft af te leggen over de hoeveelheid Amerikaanse dollars, kan ze naar believen enorme hoeveelheden aantallen dollars scheppen of schrappen.
Gaat de beurs te hard omlaag, dan koopt het Plunge Protecton Team (PPT) met nieuw cybergeld aandelen op en geven ze op die manier steun aan de beurs. Ze houden die aandelen vast op ook weer geheime rekeningen. Zodra de beurs weer aantrekt, kunnen die aandelen mondjesmaat weer terug de economie in gebracht worden. Dit zou de reden kunnen zijn waarom de Amerikaanse beurs de laatste twee jaar zo netjes en rustig is geworden. Iedere te forse beweging wordt in de kiem gesmoord door een eindeloze hoeveelheid dollars waarmee gespeeld kan worden.
Dit spel lijkt risicoloos, TOTDAT de wereld het spel doorheeft en zich realiseert dat de dollar niets meer waard is. Immers zijn er een onbeperkt aantal dollars en is iedere onderliggende waarde al tijden een farce. Zodra de dollar ophoudt de wereldstandaard te zijn is het spel over. Saddam Hoessein heeft gevoeld hoe fel Amerika haar dollarwereldstandaard daarom in bescherming neemt. Het is niet 'leuk om te hebben' voor Amerika, het is nu letterlijk 'van levensbelang' voor Amerika dat de dollar de wereldstandaard blijft.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?