woensdag, juli 12, 2006

 

Kapitaal gewogen of fundamenteel gewogen index

Het winstgevende verschil tussen kapitaal gewogen en fundamenteel gewogen.
Mogelijk wist u het nog niet, maar de meeste indices, waaronder de AEX en Bel20 zijn gekapitaliseerd gewogen indices. Dit houdt in dat de omvang van de onderneming de weging in de index bepaald.
Dat is een systeem dat goed werkt, alleen was het de afgelopen jaren wel vreemd dat de OK-Score deze index keer op keer wist te verslaan, terwijl 90% van de fondsbeheerders de index niet wisten te verslaan. Was dat toeval, of zit er wat achter?
Het blijkt dat het geen toeval is. Er zit namelijk een heel simpel theoretisch model achter. Nu het kwartje eindelijk gevallen is, is het zo simpel als het ei van Columbus. Nu dat het inzicht er is, is duidelijk dat niet alleen in de praktijk, maar ook in theorie de OK-Score bijna niet kan verliezen van de AEX. Het is dus pertinent geen toeval.
In een helder rapportje wordt u het verschil en de reden van de outperformance van de OK-Score haarfijn uitgelegd. Ik beleg nu bijna twintig jaar, maar ik geef toe, dit inzicht had ik voor het lezen van dit rapportje nog niet. Dit is echt een eyeopener.
Als u hier even uw naam en E-mail adres invult, sturen we u het rapportje even toe. www.beursbox.nl/okscore.html
(Niet met Tiscali E-mailadressen aanmelden, dat werkt namelijk helaas niet)


Tom Lassing
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?