vrijdag, maart 10, 2006

 

Fortis Vermogensbeheer

Het is Fortis niet gelukt een partner te vinden voor haar vermogensbeheer onderdeel. Hoewel het met een omvang van 120 miljard euro al flink is, is het in vergelijking met Deutsche Bank (600 miljard) en UBS (1700 miljard) een kleine speler.
Het bleek echter onmogelijk een willige partner te vinden en daarom heeft Fortis besloten de zoektocht te staken en zelfstandig door te blijven draaien.
- Ik kan me de wens van Fortis wel indenken, maar groter is niet altijd beter. 120 miljard euro te beleggen vermogen is echt voldoende om een gedegen portefeuille mee op te zetten. Het is niet voor niets dat super belegger Warren Buffett al vaak aangeeft dat hij veel hogere winstpercentage zou kunnen halen als hij slechts met enkele miljoenen zou hoeven te beleggen. Fortis zal nu moeten zorgen dat ze de kennis 'om 120 miljard degelijk te beleggen' in huis houdt. Immers is het loon voor fondsbeheerders vaak ook gekoppeld aan de omvang van de portefeuille. Fortis zal er iets tegenover moeten zetten om goede mensen binnen te houden. Volgens mij is dat uiteindelijk niet zo moeilijk. Niet iedereen gaat alleen maar voor een hoger loon. Kunnen wonen in een mooie omgeving met redelijke woonlasten is ook belangrijk. Het vermogensbeheer gedeelte dus huisvesten op een goed bereikbare en niet extreem dure regio kan ook een heel verschil maken. We kunnen wel kijken naar de prachtige lonen bij Deutsche Bank, maar lang niet iedereen wil in Frankfurt wonen en werken. Fortis zou daar dan ook niet bang voor moeten worden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?