donderdag, maart 09, 2006

 

Dynamotive

Koop op het gerucht, verkoop op het nieuws.
Daar leek gisteren wel speke van te zijn. Het bedrijf heeft de resultaten van een belangrijke test bekendgemaakt. Met aluminium producten Alcoa is een test gedaan waarbij de ovens van Alcoa werden gestookt met bio olie van Dynamotive.
Het is gebleken dat dit mogelijk is, maar dan moeten de branders wel aangepast gaan worden.
Dit houdt vervolgens in dat de nieuwe branders dus ook weer getest moeten worden, totdat een ideale oplossing gevonden is. Gezien de daling van gisteren was het een teleurstelling voor wat beleggers. Blijkbaar was de hoop erop gericht dat ze direct aan het werk konden gaan. Bio olie is echter qua verbranding een ander verhaal dan gewone olie. Het brand schoner en heter. Toch zaken om rekening mee te houden.
Positief is het feit dat het werkt. Zelfs RDS heeft eerder deze week bekendgemaakt zich in de Bio-diesel markt te gaan begeven. De sector is dus hot.
Wanneer Dynamotive echt kan gaan leveren is nog onduidelijk. Zodra dat echter kan zal dit heel het financiƫle plaatje van het bedrijf ten positieve keren. Immers wordt het dan eindelijk de geldmachine waarop de eerste beleggers al zo lang wachten.
Gisteren verloor het aandeel 10% en sloot op 1,45. Een week geleden was het nog 1,15, dus echt een ramp kan de daling niet genoemd worden. Hoogste koers was eerder deze week intraday 1,72. Van dat dat punt bezien is de daling al wel aanzienlijk.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?