donderdag, augustus 05, 2021

 

Gekte in de bootjeswereld

Anderhalf jaar geleden was het enorme crisis in de Nederlandse bootjes wereld. De eigenaren van heel veel bootjes werden te oud en tweedehands boten konden aan de straatstenen nog niet verkocht worden.
Corona veranderde dit jaar alles. Ineens is Nederland zelf weer in beeld en met een bootje kan je op heel veel plekken komen en je overnachting is al geregeld.
De havens liggen in eens weer vol, daar waar het de laatste jaren steeds ietsje minder werd en men hooguit een bootje huurde, maar zeker niet meer wilde kopen.
In Amsterdam is daar snel op ingesprongen door een 'doorvaarvignet' te verplichten. Een manier om de kas van de stad snel te spekken.
Ook een stad als Delft weet met forse prijzen goed te profiteren van de watertoeristen. Een wasje draaien en drogen kost maar liefst 10 euro.
Vooral de wat kleinere boten zijn ineens zeer gewild en de prijzen daar voor schieten omhoog. Een tweedehands sloep kost al snel 15.000 euro. Was je twee jaar geleden gekomen, dan had je dezelfde sloep voor een paar duizend euro al meegekregen en een heel gelukkige oud eigenaar achtergelaten.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

 


 
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?