vrijdag, juli 23, 2021

 

Angst voor Covid doet beurzen dalen

Volgens de pers was het gisteren de angst voor de Delta variant van Covid die de beurzen aanvankelijk deed dalen.
Ik denk dat het zoeken naar een reden is. Beurzen stijgen en dalen van zichzelf wel, daar hoef je geen redenen voor te zoeken.
Ondertussen is er ook de Gamma variant al. Hier qua naam niet zo snel gebruikt vanwege de bouwmarkt die hierdoor een misschien wat ongelukkige reclame krijgt. Die Gamma variant is in Braziliƫ opgedoken. Ze is ondertussen ook in de Amerikaanse staat Oregon (In het hoge westen van de VS) al overheersend.
Uiteraard kan het feit van toegenomen angst bij beleggers meespelen dat we nu in de zomer een enorme nieuwe piek aan besmettingen gaan zien. Mensen zijn vanwege de vakantie uit hun omgeving, genieten van een (verre) vakantie en raken door de vele contacten makkelijker besmet. OOK met vaccinatie kan je nog ziek worden OF de ziekte doorgeven. Er is namelijk geen 100% dekking met de vaccinatie.
Iedereen moet dus voorzichtig blijven.
Helaas zien we dat niet in de vakantie bestemmingen en ik verwacht dan ook een forse piek aan besmettingen de komende weken.
Een piek die overigens mogelijk beperkte gevolgen heeft. Immers men is van huis weg en raakt besmet en wordt ziek. Maar als je na twee of drie weken weer thuis komt, dan ben je mogelijk niet langer actief besmettelijk. De besmettingscijfers schieten dus wel omhoog, maar ziekenhuis of sterfgevallen kunnen meevallen, want opa en oma zag je die weken niet.
Achteraf gezien hadden we deze vakantiepiek misschien al vorig jaar moeten laten gebeuren. Alle jongeren besmet geraakt en dan bij terugkomst groepsimmuniteit vanuit die leeftijdsgroepen.


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?