donderdag, juni 10, 2021

 

Miljardairs betalen vrijwel geen belasting

Het gekke is dat heel veel mensen met een loon van onder de 100.000 per jaar daar helemaal mee akkoord zijn. Ze zijn het helemaal eens met het feit dat ultra rijken minder belasting betalen. De reden is simpel, ze hebben vaak de (ijdele) hoop dat ze ooit zelf zo rijk worden en dat ze dan zelf ook geen belasting meer hoeven te betalen.
Vanuit die hoop gunnen ze het de ultra rijken...
Het 'grappige' is dat ze hierdoor zelf meer belasting moeten betalen en dát is een belangrijke reden dat ze maar niet rijker kunnen worden.
Het moet dus écht anders, maar wetgeving komt er niet door omdat rijken belasten niet populair is. Daarbij betalen enkele ultra rijke ondernemers goed geld om de politiek te financieren om vandaar uit die situatie ook zo te houden.
In Amerika heet het dan dat die ultra rijken de American dream levend houden.
De overlevende Koch broer is daar een akelig voorbeeld van. Die ultra rechtse ultra rijke ondernemer (zijn broer is recent overleden) is groot financierder van ultra rechts denkgoed en hij doneert jaarlijks miljoenen aan rechtse kandidaten en lobbyisten die zijn giftige denkgoed willen verspreiden.  
Gisteren werd echter bekend dat ook miljardairs als Jeff Bezos en Warren Buffett de laatste 15 jaar amper belasting betaalden. Er waren jaren dat ze helemaal geen belasting afdroegen. Je vraagt je dan toch af waarom? Waarom moeten miljardairs in staat worden gesteld om GEEN BELASTINGEN te hoeven betalen?
Waarom is het communisme om te eisen dat ze procentueel het hoogste tarief zouden moeten betalen, zoals mensen met een inkomen van een paar ton per jaar dat wel moeten doen? Waarom die wel en waarom miljardairs niet?
Welke Trump supporter wil die discussie aangaan? Immers, het komt mede door de belastingmeevaller van Trump dat de situatie zo extreem is geworden.


Labels: ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?