donderdag, februari 21, 2008

 

LCI wanbeleid vastgesteld

Heel het beleid bij LCI was slecht. De optimistische inschattingen, een slechte CEO zonder ervaring in concernfinanciering en een enorme fraude in Oostenrijk die uiteindelijk vrij rap tot de val van het bedrijf leidde. De verwachtingen over de Smartpen waren veel te hoog opgegeven en een claim bij een concurrent was 1000 x te hoog ingeschat.
Al met al vraag je je af hoeveel crimineels je als ondernemer mag doen voor je er ooit voor gestraft zal worden.
Dit alles werd jaren lang door Price WaterhouseCoopers netjes ondertekend.
Beleggers zijn hier structureel in de maling genomen. LCI ging al op 17 dec 2001 failliet en pas nu komt het vernietigende oordeel los. Hebben ze willen wachten tot alle hoofdrolspelers van ouderdom gestorven waren?
De VEB zal nu voor individuele beleggers een procedure gaan starten waar Sam Asseer, De commissarissen Rik Maes, Jan Tollenaar en Dick Schonis en de accountant PriceWaterhouseCoopers in aangeklaagd zullen worden.
Ondertussen worden op dit moment de nog altijd op de beurs bestaande notering geschrapt. Er is vanuit het bedrijf geen vergoeding meer te verwachten. Alleen bij de nog aan te klagen partijen kan heel misschien nog wat gehaald gaan worden. Het zou een schrale troost zijn dat ze na een jaar of tien misschien iets van hun onterecht verkregen rijkdom moeten inleveren.
LCI was maar een kleine partij. Grote kans dat die dus het zwaarste moeten gaan boeten. Zou Sam Asseer er wakker van liggen? Weet iemand waar hij zich tegenwoordig ophoudt?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?