donderdag, juni 03, 2010

 

De beurs verlaten?

Op steeds meer sites kom ik commentaren tegen dat de beurs verlaten zou moeten worden. Terecht of onterecht?
Gezien de koersbewegingen en het verlies van bijna 15% in de laatste weken zou je zeggen, terecht.
Het is allemaal erg bewegelijk geworden en er zijn veel redenen om angstig te zijn.
Echter, de meeste banen bestaan nog altijd, bedrijven zijn in de meeste gevallen nog actief en overheden functioneren nog. Ik zal niet zeggen dat het overal crescendo gaat, maar alles functioneert nog.
De beurscorrectie is ook nog altijd niet meer dan een correctie.
Mr. Market is aanstekelijk en we moeten ons afvragen of alle doemdenkers niet gek gemaakt zijn door Mr. Market.
We zullen het pas in de toekomst gaan weten, maar toegegeven, een 15% verlies over de topwaarde van de portefeuille is geen pretje. Dan voel je je niet lekker.
Het is dan ook waar u in belegt of dat een slimme zet is. Is die sector nog interessant? Zijn de bedrijven nog winstgevend?
BeursAccent heeft net één sector met verlies verlaten. Die sector lijkt nu compleet in de put te zitten. In dat geval heeft beleggen in die hoek geen zin meer. Dan liever een fors verlies dan geld in een verkeerde sector. Verlies nemen hoort er soms ook bij. Het is de eerste keer sinds het bestaan van de service dat we gedwongen werden een gekozen trend te verlaten. De reden is een onverwachte gebeurtenis die grote gevolgen heeft. Dit was totaal niet te voorzien.
Als u van mening bent dat de beurs een te slechte risico/belong ratio heeft, dan moet u de beurs verlaten. Dat is ieders eigen mening. Ik blijf nog in de beurs, maar alleen in bepaalde sectoren en vrijwel exclusief in winstgevende bedrijven.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?