woensdag, december 03, 2008

 

Inflatie afgenomen

Hoera zou je zeggen, dat klinkt als goed nieuws. Het is echter het gevolg van de extreme dalingen in ondermeer de energie prijs dat nu de inflatie terug is gelopen. We lopen daarmee meer kans op deflatie, want niet alleen zijn voedsel en energie goedkoper, maar ook loopt de economie terug en zien we dat het steeds moeilijker wordt om aan vreemd geld te komen.
Jan Aalberts is één van de ondernemers die een klacht hierover geuit heeft. Hij is boos op de banken die bij de overheid hun hand ophouden voor hulp en ondertussen bij de klanten steeds moeilijker doen en hogere vergoedingen vragen. Op die manier betalen we de bank dus twee keer en wordt het bewijs geleverd dat die hulp aan de banken compleet het verkeerde signaal is geweest.
De bankiers zien echt niet in dat ze fout zijn geweest. Wouter Bos en zijn buitenlandse collega's hebben toch steun gegeven, dat is toch het bewijs dat ze niet fout bezig waren?
Volgens Wouter Bos bleek uit de september cijfers nog niet dat de banken de hand op de knip houden. Hij had nog niet de beschikking over recentere cijfers. Als straks blijkt dat de banken inderdaad van twee walletjes eten, dan ben ik benieuwd wat Wouter Bos daartegen gaat doen. Bij twee banken is hij in feite zelfs de stille vennoot. Het zou toch wel te gek voor woorden zijn als blijkt dat zelfs de staatsbanken de zaak bedonderen.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?