donderdag, november 27, 2008

 

Aegon koersdoel verlaagd

Ook analist Paul Beijsens van Theodoor Gilissen is een analist die perfect is voor beleggers die 'achteraf beleggen'.
Het koersdoel voor Aegon is teruggebracht van 9,5 naar 5 per aandeel. Aegon aandelen kunnen volgens Paul wel aangehouden worden. Nu de aandelen 3,27 staan, is het erg laat om het koersdoel te verlagen. Wat is er afgelopen week gebeurd waardoor we nu ineens van 9,5 naar 5 terug moeten?
Niets toch? Wat is er de laatste maand gebeurd dat dit ineens nodig is? In feite had hij in september al met deze conclusie kunnen komen. Beter nog was geweest als hij er vóór september mee was gekomen. die zwakte van Aegon, was dat nu echt een verrassing?
Voor de klanten van Theodoor Gilissen mooi jammer. Ik weet wel, je kan als analist niet altijd gelijk krijgen, maar bij Aegon was er naar mijn idee al jaren bekend dat het bedrijf niet erg stevig in de schoenen stond.
Dat het zó erg zou worden als dat we nu zien, dat had niemand verwacht. Dat je echter pas eind november, als de koers op het historisch dieptepunt staat, met een neerwaartse bijstelling komt, dat is niet anders dan 'opvallend laat'. Als bankanalist heb je dan niet echt veel meerwaarde meer.

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?