woensdag, augustus 13, 2008

 

BTW verhoging

De Nederlandse regering heeft het voornemen om per 1 januari 2009 de BTW te verhogen naar 20%. De geldhonger is groot, omdat onder andere de missie in Afghanistan enorme sommen geld kost. Vanuit verschillende hoeken is afgeraden om deze verhoging door te voeren, omdat ze simpelweg zal leiden tot een 1% lagere koopkracht door de consumenten en daarom door iedereen gevoeld zal worden.
In deze economisch spannende tijd, waarbij we wel groei zien, maar de onzekerheid terecht groot is, is het met 1% duurder maken van het leven niet stimulerend.
In feite zou de regering maar eens moeten leren leven met het geld dat ze heeft. Dat moeten de minima ook. Uitkering trekkers en mensen op minimum loon kunnen ook niet even bepalen dat ze een procent meer willen hebben. De regering, die in feite de grootste uitkeringtrekker van Nederland is, moet ook maar eens gaan leven naar de economische realiteit.
VNO/NCW maakt zich nu ook sterk voor het schrappen van de BTW verhoging. Het Centraal PlanBureau (CPB) maakte bekend dat de groeiverwachting voor de Nederlandse economie terug is gebracht van 1,25% naar 1%. Met een inflatie van naar verwachting 3,75% zal de koopkracht dus al genoeg onder druk staan. De BTW kan de economie net in een krimp drukken en daarmee het sentiment volledig omgooien.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?