dinsdag, juli 29, 2008

 

Waar draait het nu om in Amerika?

In Amerika is de economische bedrijvigheid niet minder geworden. Ze groeit minder snel, maar er is geen ineenstorting. Ook de hoge energieprijzen zijn vervelend, maar hebben niet geleid tot een meltdown.
Alle afschrijvingen van banken ten spijt, het financiële bestel is nog niet gevallen.
Er is echter één ding waar het nu allemaal om draait en dat ene ding wordt door niemand teveel aandacht aan gegeven. We proberen banken te redden door ze monopoly geld te geven, maar Amerika zou ook kunnen werken aan de kern van de problemen.
Die kern is namelijk de val van de huizensector.
Als de daling van de huizenprijzen een halt kan worden toegeroepen, dan kan gewerkt worden aan het herstel van de banken. Nu echter de huizenprijzen blijven dalen, worden ook goede hypotheken na verloop van tijd subprime hypotheken, omdat de waarde van de onderliggende waarde verdampt is.
Het zou dus goed zijn als Amerikanen meer inzien hoeveel hun onroerend goed waard is, of als buitenlanders makkelijker Amerika in kunnen en de voor hen nu goedkope woningen kunnen kopen en zo de markt te steunen.
Amerika, in de vorm van President Bush, heeft er baat bij om de Amerikanen panisch te houden voor terroristen en heeft Amerika vrijwel gesloten voor buitenlanders. Zolang ze daar in de VS niet slimmer worden, zullen hun problemen alleen maar toenemen. De huizensector is de sleutel.
Zie ook een artikel hierover van Marc Haagen. http://forum.beursbox.nl/2008/07/27/en-nu-hyperinflatie/


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?